Арестуваха трима измамници от Ветово

1
Налице са данни за съпричастността на тримата задържани и към други телефонни измами
Налице са данни за съпричастността на тримата задържани и към други телефонни измами

Задържани са участници в схема за телефонни измами, съпричастни към няколко подобни престъпления - И.И. /29 г./, А.П. /28 г./ и 17-годишен младеж, и тримата от Ветово, криминално проявени и осъждани.

Успешната реализация е проведена под ръководството на ГД „Национална полиция“ и в нея са участвали служители на областните дирекции на МВР в Пловдив, Велико Търново, Плевен и Русе.

Вчера в Павликени, непосредствено след извършена телефонна измама на 90-годишна жена от града, бил задържан 29-годишният И.И. У него служители на районното управление открили 11 800 лева, взети от жертвата, извлечение от нейна банкова сметка, както и мобилни телефони.

В хода на разследването по случая е изяснено, че измамата на пенсионерката започнала предишния ден - 23 октомври. Тогава от нея били взети 2200 лева, открити в А.П., който е задържан на 24 октомври, на пътя Плевен - Ловеч. При проведените оперативни действия е задържан и младежът, въвел в заблуждение жертвата.

Налице са данни за съпричастността на тримата задържани и към други телефонни измами, извършени на териториите на няколко области в страната, основно в Северна България. Те са на обща стойност над 40 000 лева. Работата по изясняване на престъпната им дейност продължава в рамките на образуваното досъдебно производство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари