Арестуваха полицай за изнасилване на бременна жена в Пакистан

1
Изданието "Доун" съобщи, че висшите служители първо са се опитали да прикрият случилото се
Изданието "Доун" съобщи, че висшите служители първо са се опитали да прикрият случилото се

Младата жена е подала жалба

Полицията в пакистанската столица арестува полицай за предполагаемо изнасилване на бременна жена, която е потърсила помощ от полицията, съобщиха днес властите в неделя, предадоха ДПА и БТА.

„Заподозреният, който е полицай, е арестуван и се води разследване“, каза говорител на столичната полиция пред ДПА.

Инцидентът се разиграл в покрайнините на Исламабад, когато бременна в шестия месец жена излязла от къщата си, за да търси помощ от полицията, след като се скарала със съпруга си.

Жената, която е на около 20 години, е подала жалба. Тя отивала към полицейския участък, когато се срещнала със служител на отдела за спешно реагиране „Делфин“, който обещал помощ. Но вместо да я придружи до участъка, той я отвел в апартамент и я изнасилил.

Англоезичният всекидневник „Доун“ съобщи днес, че висшите служители първо са се опитали да прикрият случилото се, за да не накърнят имиджа на звеното за спешно реагиране.

Насилието срещу жени многократно е предизвиквало ожесточена реакция от страна на гражданското общество в южноазиатската държава с население от над 240 милиона души.

Миналата година пакистанският парламент прие закон, предвиждащ химическа кастрация или смъртно наказание за извършителите на сексуални престъпления в особено тежки случаи на изнасилване или насилие над деца.

Законът беше предшестван от всеобщо възмущение след груповото изнасилване на жена пред децата ѝ на една от главните магистрали в страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари