Арестуваха мъж за притежание на наркотици за над 200 000 лева

0
Мъжът е държал 7235 грама амфетамин край град Хасково
Мъжът е държал 7235 грама амфетамин край град Хасково Снимка: Dunavmost / архив

Мъжът е държал 7235 грама амфетамин край град Хасково

Окръжна прокуратура - Хасково привлече като обвиняем и задържа мъж за държане с цел разпространение на амфетамин на стойност 217 050 лева.

На 27.06.2023 г. в района на с. Клокотница, обл. Хасково, полицейски служители са подали сигнал за спиране на водач на лек автомобил, марка БМВ. Последният не изпълнил полицейското разпореждане, ускорил движението в опит да се избегне проверката. Автомобилът бил последван от служителите на ОД на МВР - Хасково, които видели как мъж, седящ на предна дясна седалка, изхвърля през прозореца на колата чанта. Проверка установила, че в нея се съдържат 9 пакета с кафяво прахообразно вещество, което при първоначалния полеви наркотест е реагирало на хероин. Назначена и изготвена е била химическа експертиза, според чието заключение високорисковото наркотично вещество, открито в деветте пакета, е амфетамин. С помощта на служители от ОД на МВР Стара Загора водачът на лекия автомобил - К.Д., на 36 г., е бил задържан, а впоследствие след издирване на 28.06.2023 г. са били установени и неговите спътници – Н.М., на 30 г., и М.Б., на 35 г.

По случая е образувано досъдебно производство, разследването по което се води от екип разследващи полицаи при ОД на МВР-Хасково. В хода на разследването са извършени множество следствени и процесуално-следствени действия, като събраните към настоящия момент доказателства налагат извод за съпричастност към инкриминираното деяние на само едно от лицата, возили се в лекия автомобил.

С постановление от 29.06.2023 г. 30-годишният Н.М. е бил привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 354а, ал.2, вр. ал.1 от НК, а именно за това, че на 27.06.2023 г. в землището на гр. Хасково без надлежно разрешително държал високорискови наркотични вещества – амфетамин, с нетно тегло 7235 грама на стойност 217 050 лева, което е в особено големи размери.

С постановление на Окръжна прокуратура - Хасково обвиняемият е задържан за срок до 72 часа, в който срок в Окръжен съд-Хасково ще бъде внесено искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари