Арестуваха един от обирджиите на Пощенска банка в Русе

0
Обирът на банката беше извършен през почивните дни на месец март миналата година
Обирът на банката беше извършен през почивните дни на месец март миналата година Снимка: БГНЕС

Задържаха един от извършителите на обира в клон на Пощенска банка през месец март миналата година в Русе, съобщиха от прокуратурата.

По искане на Районна прокуратураРусе, е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на извършител на кражба на пари от клон на банка в града.

В резултат на множество следствени действия и оперативно издирвателни мероприятия извършени от ОДМВРРусе, под ръководството на Районна прокуратура гр. Русе, са събрани необходимите доказателства за вината.

Прокуратурата е привлякла в качеството на обвиняем а И. А. П. за извършване на престъпление по чл. 195 ал. 2 вр ал. 1 т. 3 пр. 1, т. 4 пр. 2 вр чл. 194 ал. 1 вр. чл. 20 ал. 2 НК. За това, че 26/27.03.2016 г. в гр. Русе, в съучастие с неустановено лице, като извършител, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот и чрез използване на технически средства отнел чужди движими вещи - пари в брой: 150 000 лв., 7000 британски паунда и 12000 щатски долара, всичко на обща стойност 188 385,52 лв. от клон на банка в града, с намерение противозаконно да ги присвои, като предметът на престъплението е в големи размери.

И. А. П е бил задържан за 72 часа до довеждането му пред съда. Съдът е уважил днес искането на Районна прокуратураРусе за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо лицето.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари