Арестуваха двама продавачи на фалшиви фактури на „Илиянци“

0
Във фалшивата фактура се вписват високи суми, които се представят в НАП и по този начин се намалява данък печалба, поясняват от НАП
Във фалшивата фактура се вписват високи суми, които се представят в НАП и по този начин се намалява данък печалба, поясняват от НАП Снимка: Пресцентър МВР

Във фалшивата фактура се вписват високи суми, които се представят в НАП и по този начин се намалява данък печалба, поясняват от НАП

Националната агенция за приходите и Главната дирекция „Национална полиция“ проведоха акция срещу търговията с фалшиви фактури близо до Стоков базарИлиянци“ в четвъртък преди обяд. Мъж и жена са задържани в момент на продажба на неистински счетоводни документи.

В рамките на няколко дни продавачите на фактури са били наблюдавани от екипи на НАП и полиция. Фискалните инспектори и служителите на реда са проверили две от местата, за които се знае, че са „работно място“ на продавачите.

По време на акцията е използван способа „таен клиент“, който е помогнал на екипите да установят извършителите по време на продажбата на неистински счетоводни документи. В района е проверен обект и автомобил, използвани от задържаните, в които са открити много фалшиви фактури и касов апарат.

С използването на подобен документ може да се ощети фиска с хиляди левове. Във фалшивата фактура се вписват високи суми, които се представят в НАП и по този начин се намалява данък печалба, която следва да бъде платена от дружеството, поясняват от приходната агенция.

Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство и материалите са предадени на прокуратурата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари