Арестуваха "човека помпа"

1
Гневни таксиджии скачат на репортер на "Господари на ефира", който разкри схемата им за надуване на сметките на клиенти с устройството помпа
Гневни таксиджии скачат на репортер на "Господари на ефира", който разкри схемата им за надуване на сметките на клиенти с устройството помпа Видео: Нова телевизия

Арест за създателя на „помпичките” за таксита!

Разследването на "Господари на ефира" доведе до задържането на мъжа, който произвежда и продава устройствата, които вдигат в пъти сметките за таксиметров превоз, информира Нова телевизия.

Как се стигна дотук?

Налагането на европейски стандарти и зачестилите проверки не оставиха в миналото проблема с т. нар. помпи в таксиметровите автомобили. Оказва се, че практиката на някои таксиметрови шофьори да мамят клиентите продължава. Можем ли да познаем, че апаратът е манипулиран?

В действителност е много трудно не само за пътниците, но и за инспекторите от автомобилната администрация да разберат, че помпат апарата. Старши инспектор Васил Палавров от ДАИ обясни, че инспекторите винаги са крачка назад, защото става въпрос за технологии, които постоянно се усъвършенстват. 

Той демонстрира устройство, което задейства друг механизъм, който пък влияе на апарата. Става въпрос за просто едно дистанционно управление, което прилича на ключодържател за кола. По тази причина, и клиентът, и който и да е - дори и професионалист, ще си помисли, че това е ключодържател за кола. 

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари