Арестуваха 42 души при мащабна операция срещу незаконните ралита в Испания

0
Разследват още шестима за престъпления срещу пътната безопасност
Разследват още шестима за престъпления срещу пътната безопасност Снимка: iStock

Разследват още шестима за престъпления срещу пътната безопасност

Испанската Гражданска гвардия и местната полиция на град Телде, остров Гран Канария, са арестували 42-ма души и разследват още шестима за престъпления срещу пътната безопасност. Това е станало в хода на мащабна операция срещу незаконни автомобилни състезания на острова с участието на 40 коли.

Разследването е започнало, когато полицаи разбрали за незаконните автомобилни състезания по различни пътища на община Телде, информира БНР.

Участниците са използвали система за предупреждение, за да сигнализират за полицейско присъствие, след което са подновявали състезанията, когато агентите напуснат района.

Незаконните ралита са се провеждали в продължение на 6 километра по южната магистрала на Гран Канария, като са заемали всички платна в едната посока, изпреварвайки рисково останали участници в движението.

Допълнителна опасност е предизвиквала публиката, част от която е била без предпазни светлоотразяващи жилетки на платната в опит да запише на мобилните си телефони състезанието. Повече от 50 агенти на различни полицейските части са следили дискретно в продължение на 3 месеца участниците, като са използвали и дронове за заснемане на състезанията.

По сигнал, че някои от водачите са били дрогирани са претърсени и места за търговия на наркотични вещества. Образувани са повече от 50 административни жалби по Закона за пътната безопасност и Закона за сигурност на гражданите след употреба на наркотични вещества по обществените пътища, като съдебните дела тепърва предстоят.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари