Април започва с много слънце

0
Максималните температури ще са предимно между 18 и 23 градуса
Максималните температури ще са предимно между 18 и 23 градуса

Първата седмица на април започва с типично пролетни температури – около и над 15 градуса, показва прогнозата на синоптиците от Научния институт по метеорология и хидрология.

Днес ще е предимно слънчево, около и след обяд с временни увеличения на облачността над Централна и Източна България. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са предимно между 18° и 23°, по Черноморието ще са по-ниски – от 12° до 17°.

Във вторник над западната половина от страната ще има по-значителни увеличения на облачността и на отделни места, главно в планинските райони ще превали слаб краткотраен дъжд. С до умерен вятър от североизток ще проникне малко по-студен въздух и температурите ще се понижат, повече в Източна България. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 3° и 8°, максималните – между 14° и 19°, по-ниски в Североизточна България.

В сряда и четвъртък ще има разкъсана, през първия ден предимно значителна облачност, почти без валежи. Вятърът ще се ориентира от югоизток, дневните температури в по-голямата част от страната ще са между 13° и 18°, по-ниски в четвъртък по Черноморието.

В петък и през почивните дни ще се усили югоизточният вятър и температурите временно ще се повишат. Още в петък се повишава вероятността за краткотрайни превалявания, главно в западната половина от страната.

В събота и неделя на много места из цялата страна ще има краткотрайни превалявания. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 4° и 9°, а максималните – между 15° и 20°.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари