Apple представи „най-красивия си и подобрен” iPhone

0
Представяме ви iPhone XS и iPhone XS Max
Представяме ви iPhone XS и iPhone XS Max Видео: EverythingApplePro

Apple официално обяви новото си поколение смартфони.

Те се наричат iPhone XS и iPhone XS Max. Визуално изглеждат почти идентично в сравнение с миналогодишния iPhone X, но за разлика от него идват и в цвят „злато”. Нещо повече, XS Max е наистина огромен със своите 6.5 инча екран.  

Миналогодишният iPhone X „промени индустрията” и се радва на 98% удовлетвореност сред потребителите. Новият XS обаче е „най-красивият и подобрен” телефон на Apple досега. Това каза изпълнителният директор на компанията Тим Кук по време на премиерата на новите флагмани, която се провежда в емблематичната зала Steve Jobs Theatre в щабквартирата гиганта в Купертино, Калифорния. 

iPhone XS е прекият наследник на юбилейния iPhone X. Той идва със 5.8-инчов Super Retina OLED дисплей. XS Max пък с цели 6.5 инча екран (което го прави най-големият телефон в портфолиото на Apple), също със Super Retina OLED. Двата смартфона могат да се похвалят с по-добър динамичен диапазон, по-добър стерео звук на микрофона и по-скоростно лицево разпознаване.

И двата смартфона са водоустойчиви, снабдени са с новия процесор A12 Bionic, който е с 6-ядрен чип и е сред първите 7nm процесори. Чипът успява да обработва по 5 трилиона операции в секунда, твърдят от Apple

Що се отнася до камерата... 

.. от Apple обясняват, че фото системата в XS и XS Max е изцяло нова. И основната задна камера, и широкоъгълната идват с 12-мегапикселови сензори с оптична стабилизация. Втората обаче вече използва нови сензори с по-широки пиксели. Налична е и възможност за по-широк отвор на диафрагмата. Всичко това позволява по-добро качество на изображението в условия на ниска осветеност. Според информацията селфи камерата също е подобрена и по-бърза от миналогодишната, но броят на блендите и пикселите си остава същият. 

Най-драстичната промяна като че ли е функцията Smart HDR, олицетворяваща начина, по който устройството прави снимки. Опцията помага за извличането на максимума от една сцена, помагайки за яркостта и остротата на изображението. В известен смисъл тя напомня на процесите в телефоните Pixel на Google, където системата обработва много на брой кадри, извличайки най-доброто от тях, за да изкара накрая от всички една максимално добра събирателна снимка.  

Apple също така внедрява и още функции в портретния режим, помагайки за още по-доброто изолиране на обекта от фона (т.нар. "боке" ефект). 

Двойна SIM 

И двата телефона поддържат опция за две сим карти, давайки възможност на потребителя да използва устройството си с два мобилни номера и абонаментни плана. Любопитното е, че едната SIM карта е физическа, докато другата е виртуалната (e-SIM карта на Apple). Това обаче поставя въпроса доколко и кои доставчици на телеком услуги са готови за такава поддръжка. 

Памет 

И двата телефона идват във варианти с по 64GB, 256GB и 512GB. И ако първите два са познати отпреди, то този с най-голям капацитет е напълно нов за Apple

Цена 

64GB конфигурацията на XS ще се продава за 999 долара (също като миналогодишния iPhone X), а същата версия на XS Max – за 1099 долара. Американските потребители ще могат да направят предварителни поръчки още този петък, като устройствата би трябвало да им бъдат доставени на 21 септември.

Изненада или не 

Apple обяви и още един iPhone – XR. Той се явява наследник на бюджетния iPhone SE и също като него е по-евтин от останалите. Продажната му цена ще започва от 749 долара. Иначе телефонът идва с 6.1-инчов LCD дисплей, както и вариация от цветове (включително бяло, черно, синьо, коралово и червено). И в него не е наличен Home бутон. Камерата му е 12-мегапикселова широкоъгълна. 

Източник: Economic.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари