Апелативният прокурор на София: Не познавам Мартин Божанов, искам да изчистя името си

0
Не го познавам Божанов, знам че е измамник, имаше дела за имотни измами
Не го познавам Божанов, знам че е измамник, имаше дела за имотни измами Снимка: БТА

Не го познавам Божанов, знам че е измамник, имаше дела за имотни измами

Пожелах да бъда изслушан, искам да изчистя името си, каза апелативният прокурор на София Радослав Димов пред медиите преди изслушване в Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) във връзка с казуса около Мартин Божанов.

Димов обясни, че е чувал за Божанов, като уточни, че всички в Софийска районна прокуратура (СРП) са чували. По думите му той е бил известен навремето с това, че е работил при нотариуса Слави Крашевски.

Не го познавам Божанов, знам че е измамник, имаше дела за имотни измами, добави апелативният прокурор на София. Той посочи, че не е чувал за "SS" клуба и добави, че няма данни Божанов да е оказвал натиск над прокурори в СРП, предаде БТА.

Радослав Димов потвърди, че в Апелативна прокуратура – София се извършва проверка от Върховна прокуратура относно Мартин Божанов, но все още не е приключила.

Пред Прокурорската колегия на ВСС Радослав Димов каза, че чистейки своето име, той чисти и името на институцията Прокуратура. По време на изслушването стана известно, че името му е споменато в интервю на гръцки бизнесмен, като се твърди, че прокурорът е говорил с адвоката му във връзка с казус.

„Не съм говорил с никакви адвокати относно казус с имоти, както твърдят гръцките граждани и искам това да бъде изяснено. С никой не съм говорил, не съм отправял заплахи или съм оказвал натиск“, посочи Радослав Димов. Според него някой е злоупотребил с името му.

На въпрос дали познава въпросния адвокат Червеняков, той отговори, че се познават, но не са в близки отношения. Също така Димов отрече да познава адвокат Велимир Атанасов, свързван с Божанов.

Прокурор Димов посочи още, че е подал сигнал до Софийска градска прокуратура във връзка с твърденията на гръцкия бизнесмен, с цел да се проверят твърденията срещу него. Той вече е разпитан по този сигнал.

В момента на заседанието на Прокурорската колегия се изслушва и бившият член на ВСС Ясен Тодоров, чието име се появи в публичното пространство, около казуса с Мартин Божанов. Също така колегията ще вземе решение дали да се образува второ дисциплинарно производство срещу бившия ръководител на СРП Невена Зартова.

Припомняме, че Мартин Божанов беше убит в София на 31 януари. От прокуратурата влязоха в частен клуб "SS" в столичния квартал “Гео Милев”, свързван с Божанов. По време на обиските са били иззети различни материални носители и компютри. Прокуратурата проверява дали в клуба са членували магистрати, както дали и защо са ходили там. В момента се води досъдебно производство за организирана престъпна група, част от която е Божанов, създадена с цел оказване на натиск на магистрати, за имотни измами и пране на пари. Също така стана известно, че Мартин Божанов е сменил цифри от ЕГН-то си, както и фамилното си име. В парламента беше създадена временната парламентарна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Божанов. На първото ѝ заседание бяха изслушани представители от Антикорупционния фонд, а утре се очаква да бъдат изслушани съдия Владислава Цариградска и прокурор Невена Зартова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Ужас
    Навързани като свински черва. Всички трябва да бъдат дисциплина рано уволнени
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари