Апаши се претрепаха след кражба

0
Екшън се е разиграл в Котел с банда крадци
Екшън се е разиграл в Котел с банда крадци Видео: kotelnews.com

Криминално проявени апаши се претрепаха в бързането си след успешен удар в котленско.

Бандата е извършител на няколко крути набези в съседни общини, до деня, в който се поздравили с пореден успех и в Котел, съобщи kotelnews.com.

Да, но нещо се пообъркало. Самонадеяните хайдуци попаднали на жертва, която се правела на умряла лисица. Докато го „избомбили”, той успял тайно да ги заснеме с маскирана охранителна камера. Преценил, че трябва да ги остави да си тръгнат и след това подал сигнал на местната полиция с подробно описание на субектите. Апашите решили, че е време да запразняват, затова настъпили яко педала. След удара, в който привидно пак им се разминало, главната цел била по най-бързия начин да напуснат района на общината.

И ако до този момент успявали да избягат от закона, то провидението скоропостижно ги застигнало във фаталните завои на Мокренската урва. На мястото, на което има четири паметника на загинали в прегръдките на “завоя убиец”, мократа настилка и високата скорост не им простили. Именно те обърнали по таван „Опела” с който препускали. Оцелели с леки наранявания, изпълзяли като влечуги от обърнатия автомобил. След това се заформил сценарий като от евтин телевизионен екшън. Отърсили се от прахта и стъклата, спрели първата преминала кола, натоварили се в нея и избягали от мястото на произшествието, зарязвайки бутурясания си “Опел”.

Дотук с разказите на няколкото запознати около случая.

Репортер на kotelnews.com е бил на мястото на пътния инцидент и успя да разговаря с пряк очевидец на бягството на мъжете от района на самото ПТП.

Лицето, пожелало анонимност, разказа: “Преминавайки през отсечката видях в банкета на самия завой обърната по таван кола. Веднага отбих и спрях, за да се притека на помощ на катастрофиралите. Имаше трима мъже, които попитах дали са добре и дали са се обадили на 112 за помощ. Те казаха, че са звъннали и всичко е наред, затова аз да не се обаждам. Единият беше доста ранен, но всички бяха на крак. Приканиха ме да си тръгвам по пътя. Качиха се в джип, който беше там, когато спрях и заминаха в посока към село Мокрен. Усъмних се, че има нещо нередно и звъннах на 112. Оттам ми отговориха, че сигнал за ПТП от мястото от където се обаждам не е подаван. Обясних накратко за случилото се. В рамките на около 3-5 минути пристигна и патрулка”. На въпрос като какви определя субектите и дали са имали европеиден вид, очевидецът сподели: „Бяха мургави, но не афроамериканци, нашенски…”

Според назнайващи факти около случая научихме, че органите на реда незабавно задействали целия технически и оперативен ресурс. Веднага е започнало събиране на информация от камери, очевидци и агентура. Бързо се разбрало на кого е джипът, качил бандитите и къде ги е стоварил. Незнайно защо те слезли в близкото село Мокрен, където били заловени от котленските полицаи, докато се опитвали да се укрият в очакване на транспорт. Говори се, че хайдуците са направили удар в склада на търговски обект  намиращ се в Котел и бързали да се прибират към Филибето, но провидението ги застигнало, наказвайки ги с катастрофа. След като били арестувани в местното РПУ, апашите си признали за кражбата и върнали присвоеното. Дали ще им е за урок и ще се покаят ли след случая е въпрос на техен личен избор, но животът ни показа нагледен пример, в който виждаме, че ако успееш да избягаш от закона, то има една друга Сила и отърване от нея няма. Тя много често раздава правосъдие навреме.

Източник: kotelnews.com
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари