Апартамент с двор се озова на покрива на жилищна кооперация

7
Собствениците си направили и асансьор, за да могат лесно да излизат на покрива
Собствениците си направили и асансьор, за да могат лесно да излизат на покрива Видео: NOVA

Къща с двор, асансьор, озеленяване и всички екстри, но построена върху покрив на жилищна кооперация. 

Архитектурното чудо се намира в столичния квартал “Лозенец” на улица „Минзухар”, предава NOVA.

Собствениците живеят на последния, седми етаж, и са си направили асансьор, за да могат лесно да излизат на покрива. От кадри, заснети с дрон, стана ясно, че къщата е направена като вила, с озеленяване, климатици, соларни панели, има дори и дръвчета.

Илона Ангелова е собственичка на къщата и на апартамента, който се намира под нея. Тя е лекар по професия. По думите й е наследила имота и не знае дали има документи. „Това не е къща, това е стая. Не знам точно откога съществува, може би откакто са направили апартамента, предполагам, че някъде над 20 години. Не знам как е направено точно, наследила съм го от сестра ми и зет ми”, коментира Ангелова.

След вашия сигнал сме проверили всичко. Нямаме документи за такова нещо, нито ние, нито архитект Здравков. По документи има разрешение за строеж на сграда с плосък покрив, но към момента виждаме, че не е плосък”, коментира кметът на район "Лозенец" Любомир Дреков.

По думите му ДНСК е сезирана. „Сградата е с висока категория и те са институцията, която трябва да провери и да отсъди законно ли е или не и какво трябва да се направи”, каза още той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари