Антон Кутев напусна ръководството на БСП

0
Бившият говорител на служебния кабинет оправи остри критики към ръководството на БСП
Бившият говорител на служебния кабинет оправи остри критики към ръководството на БСП Снимка: Фейсбук

Това обяви социалистът в личния си фейсбук профил

Той заяви, че има идеологически, политически и кадрови различия с тясното политическо ръководство. Според него лявата идеология е профанизирана, и смята, че  "безскрупулното отстраняване и омаскаряване на партийните опоненти" е практика от миналото.  

"След близо две десетилетия, в които бях избиран в този изключително важен за мен обществен орган, днес, поради задълбочаващите се политически различия с тясното политическо ръководство на партията, се налага да го напусна. Поводът за това тежко за мен решение е, че не искам да участвам нито в разразилите се персонални “чистки” в партията, нито в профанизирането на лявата идеология, на които ставаме свидетели през последните години. Имам различия, които са идеологически, политически, кадрови и не на последно място, смятам, че модерните политически технологии са ключови за успеха на всяка политическа формация, а ръководството на БСП с всяка следваща своя стъпка се отдалечава от модерността. Партията за мен е единство на идейни съмишленици, а безскрупулното отстраняване и омаскаряване на партийните опоненти е практика от отдавна преминали времена, за които историята вече нееднозначно се е произнесла. Сегашното тясно ръководство на партията все повече се отдалечава, както от съвременните европейски лявоцентристки формати, така и от социалистическата идеология, замествайки ги с ниско профилен популизъм, реваншизъм и несъстоятелна носталгия.

Оставам редови член на БСП с упоритата и наивна надежда, че оттласкването от дъното е възможно, макар да съм напълно убеден, че това не може да се случи в този ръководен състав на БСП", завършва публикацията си Кутев. 

Може да бъде изображение с текст, който гласи 'нацирнален съвет на Ecп № S..... бс7-0.116.22022 ...../ 1000 софия,у "позитано" 382 тел.81 -07-200, факс: 981-21-85 до HC на <strong class='keys'>бсп</strong> заявление уважаеми другарки другари, снастоящето заявявам, че поради задълбочаващите ce политически различияс тясното <strong class='keys'>ръководство</strong> <strong class='keys'>бсп</strong> свързаната това невъзможност продължа да изпълнявам своите функции на член на националния съвет, напускам Hc на <strong class='keys'>бсп</strong>, считано февруари година. 17.02.2022 гр. софия суважение, ル AHTOH константинов кутев'

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари