Антитерористи изведоха пасажерите от самолета в Бургас!

0
Телевизия TVN24 разпространи кадри с извеждането на пътници от самолета
Телевизия TVN24 разпространи кадри с извеждането на пътници от самолета

Пътникът, заради когото беше приземен аварийно самолет на летище Бургас, на два пъти на висок глас казал „Имам бомба със себе си”.

Това разказаха други от пасажерите, летели на борда на самолета, съобщава „Монитор”.

Самолетът със 161 пътници изпълнявал курс от Варшава до Хургада и беше приземен аварийно на летище Бургас заради сигнал за бомба. По първоначални данни той е трябвало да кацне по спешност в София, но оттам е пренасочен към летището в Бургас.

Според пътничката Агата Пунишевска, която говори в ефира на полската TVN24, повечето от хората в самолета спели по време на инцидента. Събудили се от гласа на командира на екипажа всички да останат по местата си и да закопчеят коланите.

„Видяхме, че кацаме и става нещо, защото се виждаше, че не е кацаме в Хургада”, казва тя. В момента, в който самолетът кацнал, в него нахлули антирерористи. Приближили се до мъжа с викове „Къде е бомбата, казвай къде е бомбата”. Всички били накарани да оставят всякакви вещи и антитерористите ги извеждали един по един.

Сигналът за бомба на борда е получен във въздуха от член на екипажа, пред когото пасажер изразил съмнения за поставено взривно устройство. В момента летището е затворено и обградено от спецчасти, а пасажерът се разпитва. Останалите пътници са настанени в отделна зала. На мястото е и кмeтът на Бургас Димитър Николов. От МВР съобщиха, че мъжът, подал сигнала, е употребил алкохол.

Самолетът е Airbus A320-232 с опознавателен знак SP-HAG и е собственост на литовската компания Small Planet Airlines.

Телевизия TVN24 разпространи кадри с извеждането на пътници от самолета.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари