Антъни Блинкън: Русия извършва престъпления срещу човечеството в Украйна!

0
Държавният секретар на САЩ бе на заседание на Съвета за сигурност на ООН, посветено на войната
Държавният секретар на САЩ бе на заседание на Съвета за сигурност на ООН, посветено на войната Снимка: Туитър / Secretary Antony Blinken

Държавният секретар на САЩ бе на заседание на Съвета за сигурност на ООН, посветено на войната

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън обвини днес Русия, че извършва в Украйна престъпления срещу човечеството.

"Русия извършва военни престъпления и престъпления срещу човечеството в Украйна почти ежедневно", каза Блинкън на заседание на Съвета за сигурност на ООН, посветено на войната, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Срещата бе открита с изказване на генералния секретар на световната организация Антониу Гутериш. Той предупреди, че войната на Русия срещу Украйна е повишила геополитическото напрежение.

След Гутериш думата взе украинският президент Володимир Зеленски, който говори за първи път пред Съвета за сигурност.

Зеленски си тръгна от залата още преди речта на Блинкън. Той очаквано не се върна за изявлението на министъра на външните работи на Русия Сергей Лавров.

След руската пълномащабна инвазия в Украйна преди 19 месеца Съветът за сигурност се събра десетки пъти по въпроса. Той обаче не може да предприеме каквито и да било реални действия, тъй като Русия има право на вето, отбелязва Ройтерс

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 40
    2
    младен иванов
    Да хвърлиш две атомни бомби върху градове с цивилно население,е престъпление срещу човечеството.Да нападнеш и окупираш Ирак,лъжейки света,че притежава химическо оръжие и предизвиквайки с това много косвени цивилни жертви,е престъпление срещу човечеството.Да хвърлиш умишлено върху Виетнам тонове отровни бойни вещества също е престъпление срещу човечеството.Някога ООН заклейми ли тези престъпления?
  • 34
    1
    фена на Путин
    А Агент Ориндж във Виетнам (поне кривпгледите виетконгци ви дадоха добър урок се начукване с малка пишка по огромната вагина сащ и си заминахте бити, като украински партизани), а атомните бомби, а съсипания близък изток, до едно брутални престъпления срещу човечеството. Сред най бруталните. Каква мизерна лицемерна сган са краварите.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари