Ансамбълът на България за девойки спечели златен медал на международен турнир

1
Андреа Иванова, Ева Емилова, Цветейоана Пейчева, Красимира Иванова, Габриела Пеева и Ванеса Емилова получиха 27.950 точки
Андреа Иванова, Ева Емилова, Цветейоана Пейчева, Красимира Иванова, Габриела Пеева и Ванеса Емилова получиха 27.950 точки Снимка: Анна Недкова

Андреа Иванова, Ева Емилова, Цветейоана Пейчева, Красимира Иванова, Габриела Пеева и Ванеса Емилова получиха 27.950 точки

Ансамбълът на България за девойки спечели златен медал на пет въжета и бронзов на пет топки на финалите на отделните уреди на международния турнир по художествена гимнастика "София къп". Турнирът се провежда в зала "София". Отборът завършва надпреварата с три отличия, от които две златни, след като вчера взе и титлата в многобоя, съобщи БТА.

Андреа Иванова, Ева Емилова, Цветейоана Пейчева, Красимира Иванова, Габриела Пеева и Ванеса Емилова получиха оценка от 27.950 точки за композицията си с пет въжета, от които 13.000 за трудност, 7.900 за артистичност и 7.100 за изпълнение, но имат 0.050 наказание.

Възпитаничките на Кристина Илиева и на Жанина Иванова допуснаха грешки в съчетанието си с пет топки, включително излизане на уред и гимнастичка извън терена, и бяха оценени с 27.650 точки (13.800 за трудност, 6.300 за изпълнение, 8.150 за артистичност, 0.600 наказание).

На пет въжета на второ място е Израел с 27.450 точки, а на трето - Казахстан с 26.500 точки.

На пет топки шампион стана отборът на Израел с 29.450 точки, а среброто е за Казахстан с 27.800 точки.

Златната медалистка в многобоя Никол Тодорова и бронзовата Елвира Краснобаева спечелиха по един златен и един бронзов медал на финалите на отделните уреди при девойките. Тодорова стана шампионка на лента и трета на топка, а Краснобаева взе златото на обръч и бронз на бухалки.

На финала на обръч Елвира Краснобаева игра много силно и получи оценка от 32.600 точки, от които 16.100 за трудност. Втора се нареди Лиляна Левинска (Полша) с 30.800, а трета е Амалия Мария Лика (Румъния) с 30.200 точки.

На топка Никол Тодорова взе бронзово отличие с 28.950 точки.

Българският щаб подаде контестация за оценката, която беше отхвърлена. Златен медал на уреда завоюва рускинята, която представя Кипър Вера Туголукова с 30.150 точки, а сребърното отличие взе представителката на Италия Лара Манфреди с 28.950 точки.

Елвира Краснобаева допусна грешка на бухалки и остана трета с 29.000 точки. Шампионка отново стана Вера Туголукова с 29.650 точки, а втора се нареди Лиана Рона (Израел) с 29.150 точки.

На лента Никол Тодорова имаше една неточност в началото на съчетанието си, но получи най-високата оценка от 28.450 точки и взе златото. Втора и трета са съответно Вера Туголукова (Кипър) 28.350 и Лара Манфреди (Италия) с 27.700 точки.

До момента българските гимнастички са спечели 11 медала от турнира, от които 6 златни, 1 сребърен и 4 бронзови.

Шампионката в многобоя Ева Брезалиева и носителката на сребърен медал Татяна Воложанина ще участват на всичките четири финала. Турнирът се очаква да приключи около 19.00 часа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари