Ансамбъл "Българе" представя в Русе спектакъла си "Паисий"

4

Русенци ще съпреживеят героичните моменти от нашето минало, вълнуващо пресъздадени от невероятните танцьори на ансамбъла

След четиригодишно отсъствие от русенската сцена, в навечерието на празника на Русе – Гергьовден, Национален фолклорен ансамбълБЪЛГАРЕ“ ще представи пред русенци и гостите на града своя нов проект „ПАИСИЙ“.

Спектакълът е създаден по повод юбилейната 300-годишнина от рождението на Паисий Хилендарски, тържествено отбелязана през отминалата 2022 година, и към момента е видян от зрителите на много градове в страната. Постановката е единствена по рода си, в последните 80 години творба в памет на Паисий не е поставяна на родната сцена.

На 4 май 2023 г., четвъртък, от 19:00 часа в Голямата зала на Доходното здание в Русе ще прозвучат родолюбивите послания на Хилендарския монах, събрани в неговия епохален труд „История славянобългарска“. Те ще бъдат поднесени на зрителите от неподражаемия Димитър Селенски – актьор с харизматично присъствие и изключително подходящ за образа на Отец Паисий. Като русенец Димитър Селенски е добре познат на театралната публика още от юношеските си години. През 2014 г. актьорът бе удостоен със Златна значка „Русе“ за участието си в спектакъла „Последната нощ на Апостола“ и по повод неговата 60-годишнина.

Спектакълът „ПАИСИЙ“ представя знакови страници от историята на българите, последвали появата на най-българската книга. Русенци ще съпреживеят героичните моменти от нашето минало, вълнуващо пресъздадени от невероятните танцьори на ансамбълБЪЛГАРЕ“. „ПАИСИЙ“ е разказ за събуждането на гордостта и достойнството на народа ни, на българския дух и възвърнатата българска чест, която държи гръбнака ни изправен.

Специален за репертоара на „БЪЛГАРЕ“ този спектакъл е и с участието на най-младия солист в историята на ансамбъла – 7-годишния Андрей Михайлов от Сливен, който с много жар и артистичност печели овациите на публиката.

Билети за спектакъла „ПАИСИЙ“ на цени от 20, 25, 30, 40 и 50 лева могат да бъдат закупени в партньорските мрежи на Eventim и Grabo, както и на касата на Networx.bg в Русе на ул. „Симеон Велики“ №6 – тел. 0885009409

Спектакълът не е подходящ за деца под 10 години!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    7
    daskal
    Във филма "Мисия Лондон" има един "хореограф", изигран от Коцето-Калки - Калкин (Найс, а?!) Той поставя танцова "суперпродукция" на тема българска история пред "кралицата". Прабългари, славяни, гордост, слава, сражения, победи, огньове... Накрая запалиха помещението... Такива работи.
  • 1
    6
    Сиси
    Какви хора,много безинтересно тази година,и не се изпълняват публикуваните концерти,лошо организация,все пак давам пари?Нали?Ива Чавдарова да си помисли!Не подвеждайте така хората,грозно е...
  • 1
    5
    Ко?
    Доходното? Мартенски? Пълно е. Онази вечер видях опашка от хиляди русенци пред доходното за да посетят мартенските музикални дни :)))
  • -2
    4
    Проста Лоро...
    Разходи се до Доходното за да видиш с очите си колко хора посещават Мартенските, има концерти, за които няма и билети. Но ти си много, много проста и не я разбираш тази музика - слушай си чалгата, поп фолка, гледай си "Планета ТВ", това е твое право, но не изказвай мнение за музика, която не разбираш. Явно и ти си от обора с краварката в долния ъгъл /от една реклама/. Ще ти цитирам мисъл на Камен Донев: "Простият човек няма как да осъзнае, че е прост. Трябва да му го кажеш. И тогава той се сърди, че даже налита на бой. И трябва и да го набиеш. И тогава той ходи хем бит, хем прост".
  • 4
    3
    Lora
    Номер 2,няма що,много си умен!Като се започне от Мартенските дни,и се свърши с Бьлгаре,само глупости правят,никой не иска да ги гледа и слуша!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари