Анонимни сигнали за корупция в МВР

0

В Русе обсъдиха анонимната линия като форма за противодействие на корупцията.

Заместник областният управител на област Русе г-н Валентин Колев беше сред официалните гости на провелата се днес научно-приложна конференция на тема „Проблеми на корупцията в Република България“.

Връчвайки поздравителен адрес от името на областния управител, г-н Колев благодари на ръководството на Юридическия факултет за отправената покана за участие. Той изказа увереност в полезността на провеждащата се конференция и че тя е една малка стъпка за разкриване и допълване на разбирането за същността на явлението корупция.

Заместник областният изрази надежда, че изказванията ще допринесат за разкриване на причините за съществуването на корупционни практики и тяхната „хранителна среда“. Г-к Колев направи сравнение, че успешното лечение на една болест се предпоставя от правилната диагноза и е необходимо да се лекуват причините, а не следствията от явлението. Той пожела успех на участниците и ползотворни дебати в борбата с корупцията.

Сред обсъжданите теми по време на форума бяха анонимната линия за получаване на сигнали, като форма за противодействие на корупцията в МВР, новото антикорупционно законодателство, правният статут на новосъздадената Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, ефективността нa МВР при противодействие нa корупциятa и много други.

На събитието присъстваха още народни представители от 19-ти МИР, заместник-кметът на Община Русе г-жа Наталия Кръстева, проф. Петя Шопова, деканът на Юридическия факултет на Русенски университет „Ангел Кънчев“ доц. д-р Красимир Димитров, представители на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, заместник директорът на Дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР г-н Павлин Коджахристов, административният ръководител на Русенска окръжна прокуратура г-н Георги Георгиев, директорът на ОД МВР Русе ст. комисар Теодор Атанасов, преподаватели и др.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари