Аннализа Д`Агосто: Да пея в Русе за мен е като да пея в моя роден град!

9
Русенци ще могат да се насладят на гласа ѝ в ролята на Лиу в операта „Турандот“
Русенци ще могат да се насладят на гласа ѝ в ролята на Лиу в операта „Турандот“ Снимка: Личен архив

Русенци ще могат да се насладят на гласа ѝ в ролята на Лиу в операта „Турандот“

На 16 ноември от 19:00 часа в Доходно здание русенци ще имат възможността да чуят Аннализа Д`Агосто, сопрано от Италия, която ще изпълни ролята на Лиу в операта на ПучиниТурандот“.

Да пея в Русе за мен е като да пея в моя роден град! Имам много приятели в Русе, които обичам изключително много и ги смятам за свое второ семейство. Това, че тук е сестра ми Мария Д`Агосто /сценичен дизайнер на Русенска опера/, която се омъжи за русенец, цигулар в оперния театър, е още една причина да обичам този град. Намирам го за много приветлив и красив. Когато съм тук се чувствам като у дома си!

За втора поредна година ще празнувам рождения си ден в Русе, и това ще бъде наистина специално, защото не само ще съм заобиколена от моите приятели тук, но и ще дебютирам като артист в прекрасната Опера на този град!

Изключително съм щастлива да интерпретирам ролята на Лиу от операта “Турандот”, дебютна за мен и много сложна, но работата по нея ми даде толкова емоции! Лиу е чувствителна жена, изпълнена с любов, която се бори за нея, докато не посяга на живота си. Това е нещо наистина много трогателно и нейното пеене, сладко и ефирно в началото, се трансформира в сила и решителност накрая.

Когато ми предложиха тази роля, трябваше да работя много, за да ѝ предам точните емоционални нюанси и се надявам да успея да извая същността на героинята си!

Благодаря на директора на Държавна опера – Русе Пламен Бейков за предоставената възможност да се изявя на русенска сцена!”, сподели Аннализа Д`Агосто.

Билети за събитието можете да купите на каса Опера или онлайн.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари