Анимирано видео на фаталния полет

0
Какви са основните версии за катастрофата във Франция?
Какви са основните версии за катастрофата във Франция? Видео: NEWS7

Едната версия е, че пилотите не са знаели, че катастрофират и не са успели да реагират

Какви са основните версии за катастрофата във Франция? Кои въпроси все още остават без отговор? Том Форман от CNN пресъздава фаталния полет в анимирано видео.

Снижаването на самолета е било бързо, но не толкова много, че всички пътници да го усетят, преди да видят планинските върхове през прозорците. Това е една от теориите за случилото се – че е имало проблем с опашката или крилото на самолета. В този случай машината е трябвало да падне много по-бързо и по-неконтролируемо, а отломките да са разпръснати на по-голямо пространство на земята.

Какви обаче са другите възможности - всички експерти отправят поглед към пътя, изминат от самолета. Това е директно снижаване, което изглежда много контролирано - 600-800 км по права линия през цялото време, без признаци за нещо необичайно.

Това според експертите може да е бил опит на екипажа да достигне по-ниска надморска височина, за да се справи с някакъв проблем. Какъв обаче може да е бил този проблем, не е ясно.

И ако пилотите са имали контрол, защо не са видели пътя в планината и не са стигнали до някое близко летище... Една от възможните причини е, че те просто не са знаели, че катастрофират. Това се случва. Понякога пилотите разчитат погрешно апаратурата, не знаят колко бързо се движи самолетът, не знаят къде се намират спрямо земята. Може да са били разсеяни от нещо друго и да са изгубили поглед над ситуацията. И докато осъзнаят, че са в сериозна опасност, вече са нямали време да направят какво и да е.

Източник: news7.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари