Англия ще отмени полети, за да не създават шум на опелото на Елизабет II

0
Повече от 100 полета ще бъдат отменени на летище Хийтроу
Повече от 100 полета ще бъдат отменени на летище Хийтроу

Повече от 100 полета ще бъдат отменени на летище Хийтроу

Повече от 100 полета ще бъдат отменени на лондонското летище Хийтроу заради погребението на кралица Елизабет II, която почина на 8 септември на 96-годишна възраст, съобщи телевизия Sky News, предаде NOVA.

Отмяната цели „шумът от самолетите да не попречи на погребението на кралицата в Уестминстърското абатство и замъка Уиндзор“, се казва в изявлението. Известно е, че най-малко 15 процента от планираните заминавания и кацания ще бъдат променени заради траурната церемония.

Според телевизията това решение е взето в знак на уважение към кралското семейство и Нейно височество, които редовно пътуват през посоченото летище повече от 70 години. Погребението на монарха ще се състои в понеделник, 19 септември, в Лондон. Елизабет II почина на 8 септември, а във Великобритания беше обявен 10-дневен национален траур. На 10 септември синът на кралица Чарлз III беше официално провъзгласен за нов крал на Обединеното кралство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари