Ангиографът в УМБАЛ Русе вече се ползва по клинична пътека

1

Ангиографският апарат в Университетската болница в Русе вече се ползва по клинична пътека заплатена от НЗОК.

Благодарение на сключения договор, пациентите от областите Русе, Разград, Търговище и Силистра ще могат да получат съвременно лечение с високоспециализирана техника и квалифицирани специалисти в УМАЛ - Русе без да заплащат консумативи и лекарски труд.

Апаратът е високотехнологичен, комбиниран, произведен през 2015 година, осигурен с пълен набор за извършване на инвазивна диагностика в областта на кардиологията, неврологията/неврохирургията и съдовата хирургия. Чрез него може да се осъществява интервенционално лечение на коронарни съдове, периферни съдове на крайници и мозъчни съдове чрез 3D-реконструкция.

Със същите апарати са оборудвани Александровска болница в София и МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново по европейски проект на Министерството на здравеопазването.

УМБАЛ - Русе е единственото лечебно заведение в региона, което разполага с отделения и специалисти по всички специалности, които могат да използват в лечението на пациентите си ангиорафския апарат – Кардиология с инвазивна кардиология; Обща и съдова неврология; Съдова хирургия – всички с трето, най-високо ниво на компетентност; Неврохирургия с второ ниво на компетентност.

В УМБАЛ - Русе има Интензивно терапевтично отделение, в което пациентите задължително пролежават след интервенционално лечение на коронарните съдове. Това дава възможност да бъде обхваната цялата съдова патология и да се осигури на пациентите комплексен диагностичен и лечебен процес.

Източник: Арена Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари