Пациент подаде сигнал за източване на Здравната каса в Русе

2

Сигнал за поставяне на неистински диагнози и представяне на неизвършени медицински прегледи за заплащане пред Здравна каса - Русе бе насочен към Изпълнителна агенция Медицински одит (ИАМО) чрез платформата за сигнали HelpBook.info от пациент, който твърди, че медици злоупотребяват със здравословното му състояние с цел допълнително финансиране от НЗОК.

Той алармира за два медицински прегледа, които, по думите му, не са извършени.

"Тъй като не съм подписвал амбулаторните листи, с които са отчетени тези прегледи и най-вероятно някой се е подписал вместо мен, това деяние, освен неморално поведение на лекари, ще нарека и престъпление", посочва авторът на сигнала.

"На други проведени медицински прегледи са ми поставени очевидно неистински диагнози, с цел да бъда диспансеризиран и лекарите-специалисти да имат възможност по-често да ме извикват за прегледи и изследвания", пише още той.

Повече подробности за здравословното състояние на пациента, начина му на живот и качеството на лечението от кардиолога д-р Цоню Стефанов, УМБАЛ "Медика - Русе", можете да прочетете в приложения файл "Източване Здравна каса.doc"

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари