Ангелкова иска да яхне Комисията по икономическа политика и туризъм

1
Николина Ангелкова е разговаряла по въпроса и с председателя на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова
Николина Ангелкова е разговаряла по въпроса и с председателя на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова Снимка: БГНЕС / Архив

Бившият министър на туризма Николина Ангелкова иска да става председател на Комисията по икономическа политика и туризъм, научихме от TravelNews, които се позовават на информация от депутати.

Тя е разговаряла по въпроса и с председателя на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова. Засега обаче е невъзможно да заеме този пост, защото комисиите са разпределени на квотен принцип между отделните партии. Председател на икономическата комисия е Петър Кънев от БСП.

„Министър Горанов постъпи достойно и напусна парламента. Не смятам, че мястото на Ангелкова й беше за връщане в парламента. Но това е нейно право и нейна възможност“, коментира Павлина Русева, от Обединение „Бъдеще за туризма“ и управител на туристическа агенция SAVE travel. Според нея Ангелкова е имала около 6 години като министър на туризма да решава проблемите и целият бранш е видял как действа и какво може. Всичко е било в нейните компетенции. Но може пък като депутат да е по-различно и да се включва в решаването на определени проблеми в туризма, каза Русева. „Ако ще изпълнява в икономическата комисия на парламента някакъв ръководен пост, не бих казала, че ще има успех, защото всички видяхме като ръководи институция, че не е много добра в решаването на конкретни проблеми“, подчерта Русева.

Междувременно Ангелкова избягва да отговори на въпроса в интервю за „24 часа“ дали комуникира с новия министър на туризма Марияна Николова. Тя посочва, че „Подкрепям всички ефективни усилия да се подпомогне отрасълът, а и цялата икономика. Винаги съм работила отговорно и ще продължа да полагам усилия, за да бъдем полезни на хората в тази нелека ситуация“

Ето и част от коментарите в професионалните фейсбук групи за интервюто на Николина Ангелкова.

„Моля те, недей да продължаваш да работиш за туризма и като депутат“, „Сакън! Почивай си, достатъчно се преумори като министър. Най-добре едно безплатно шезлонгче на плажа и по-далеч от туризма“, „То една работа! 4 години плажове!, „Сакън!!! Опазил ни Господ“, „Ужас, по-добре недей“!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Българина търпи, търпи ииии като му кипнеее... става и отива в Англия да бере ягоди...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари