Николина Ангелкова: При нас е най-чисто и най-безопасно

0
Чартърните полети не са отменени, а пренасочени.Чакаме първите туристи на 25 юни
Чартърните полети не са отменени, а пренасочени.Чакаме първите туристи на 25 юни Видео: БНТ

Случаят “Алепу” е изключително чувствителна тема, заяви пред БНТ министърът на туризма Николина Ангелкова.

След проверка на законността на строежа на „Алепу вилиж“ , възложена от Върховна административна прокуратура (ВАП) на началника на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК), е внесен протест срещу разрешението на строеж, издадено на 10.09.2018 година от главния архитект на община Созопол, съобщиха от прокуратурата. 

За скандалния строеж на плажа, министърът на туризма каза единствено, че прокуратурата вече изиска протест на разрешението за строеж и призова да оставим институциите да си свършат работата. Това изключително много вреди на имиджа на страната ни, защото се отразява от чуждестранни медии, посочи още Ангелкова.

Николина Ангелкова гарантира, че водата в Черно море е чиста и нашето Черноморие е най-чисто и най-безопасно.

В България в последно време се изградиха изключително много пречиствателни станции. Няма местенце по Черноморието, където да няма изградена пречиствателна станция. Нашето море е чисто, има отделни зони, които ние си ги знаем, където трябва да се изградят съоръжения”, каза Ангелкова.

Ресорният министър посочи, че сезонът ще е изключително тежък. У нас има необходимост да предлагаме качествен продукт и да спазваме всички законови разпоредби, добави Ангелкова.

Тя припомни, че 50 000 лв. е глобата това лято за нарушаване на разпоредбите за цените на плажните съоръжения. 100 000 лв. е глобата за повторно нарушения, категоричен е министърът на туризма.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари