Ангела Меркел иска удължаване на локдауна до 1 март

0
Карантината в Германия може да продължи до месец март
Карантината в Германия може да продължи до месец март Снимка: Getty Images

Карантината в Германия може да продължи до месец март

Германският канцлер Ангела Меркел иска да удължи карантината в Германия във връзка с коронавируса до 1 март, тя възнамерява да настоява за това по време на среща с регионални премиера в сряда, съобщава Bild.

„Въпреки че все още няма окончателно решение, според информацията на Bild, канцлерът възнамерява да подкрепи министър-председателите на държавите, които принадлежат към Християндемократическия съюз (ХДС - партията на германските консерватори, която включва Меркел). По този начин решението за удължаване на ограничителни мерки... до края на февруари е по-вероятно“, пише вестникът.

Позовавайки се на плановете на канцлера, Bild съобщава, че краят на блокировката е насрочен за 1 март, премахването на ограниченията ще бъде постепенно, на първо място се предвижда отваряне на училища, детски градини, фризьорски салони.

По-рано германските власти решиха да удължат строгите ограничителни мерки в страната във връзка с разпространението на коронавируса до 14 февруари. На 2 ноември миналата година в Германия беше въведено ограничено блокиране в цялата страна. В момента всички учреждения са затворени, с изключение на хранителни магазини, малки магазини-дрогерии, аптеки, оптики, банки, вестници, пощи, зоомагазини, лечебни заведения.

Учениците бяха изпратени на дистанционно обучение, решението за работата на детските градини беше поверено на регионите. Срещите са разрешени с представители на едно домакинство плюс още един човек. Носенето на самоделни предпазни маски в обществения транспорт и магазините е забранено. В региони с висока динамика на заболеваемостта населението е инструктирано да не напуска домовете си без основателна причина в радиус от повече от 15 километра. Лицата от региони, опасни от гледна точка на разпространението на пандемията, трябва да преминат двоен тест за COVID-19 при пристигане в Германия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари