Ангел Кунчев: Ако не се спазват мерките, ще трябва отново да ги затегнем

2
Проблемът е с младите хора
Проблемът е с младите хора Снимка: БГНЕС

"Ако хората спазват правилата, рискът от заразяване с COVID-19 е минимален. Ако обаче не ги спазват - ще ни принудят да върнем мерки, които не са желани от никого"

Това коментира тази сутрин пред БНТ главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Според него обаче масово хората в страната спазват противоепидемичните мерки. "Проблемът е по-скоро с по-младите хора, за които рискът е минимален и това им дава самочувствие и липса на страх", смята той. Ангел Кунчев отказа да се ангажира с прогноза как ще се развие епидемичната обстановка в следващите месеци, но все пак призна: "За момента успяваме да не допускаме хората да не могат да се лекуват, но сме на границата на някои места да се изпуснат нещата".

Той напомни и, че има много неща, които са важни за правилното провеждане на PCR тестовете, включително и начинът на взимане на пробата, кога точно се е случило това, как и за колко време тя е транспортирана. Кунчев подчерта, че е най-добре тези тестове да се правят, когато хората вече имат изразени симптоми. Той призова работодателите да съсредоточат усилията си не в тестване на служителите си, а в осигуряването на безопасни условия на работа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари