Андрий Юсов: Украйна не е замесена в атаката край Москва

0
Предположенията за украинска връзка "нямат нищо общо с реалността", заяви говорител на военното разузнаване в Киев
Предположенията за украинска връзка "нямат нищо общо с реалността", заяви говорител на военното разузнаване в Киев Снимка: PAP

Предположенията за украинска връзка "нямат нищо общо с реалността", заяви говорител на военното разузнаване в Киев

Украйна не е замесена в стрелбата край Москва и предположенията за украинска връзка "нямат нищо общо с реалността", заяви говорител на военното разузнаване в Киев, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Руската Федерална служба за сигурност заяви, че "всички четирима терористи" зад атаката в концертната зала "Крокус сити хол" са арестувани, докато са пътували към украинската граница и че са сключили договори с Украйна.

"Това, разбира се, е още една лъжа на руските специални служби, която няма нищо общо с реалността и не издържа на никаква критика", каза пред Ройтерс Андрий Юсов, говорител на Главното управление за разузнаване на украинското Министерството на отбраната. "Украйна разбира се не е замесена в тази терористична атака. Украйна защитава своята суверенност от руските нашественици, освобождава своята собствена територия и се бори с армията на окупатора и негови военни, а не цивилни мишени", допълни Юсов.

Думите му повтарят позицията на Михайло Подоляк, съветник на украинския президент Володимир Зеленски, който снощи и днес отрече каквато и да е украинска връзка в атентата край Москва. Подоляк написа днес в социалната мрежа "Екс", че "всички опити да се свърже Украйна с терористичната атака са абсолютно несъстоятелни", отбелязва британската агенция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    чичомиткобрат
    https://i.ibb.co/7K3Hz0s/image.png Набирането на убийци за терористичната атака е станало в Таджикистан чрез украинското посолство в страната - негов служител е бившият шеф на външното разузнаване, а самото консулство е издирвало извършителите няколко седмици по-рано Няколко седмици преди терористичната атака на страницата на украинското посолство в Таджикистан беше открито публикувана заповед за наемане на убийци. Агенцията търсеше чужденци за Международния легион и предостави всички контакти - потенциален терорист можеше само да пише или да се обажда. Работата по набирането на чужди граждани се ръководи от извънредния посланик на Украйна Валери Евдокимов, бивш председател на външното разузнаване при Зеленски. Цялата страница за него в сайта на ведомството е изчистена. Местните жители на Таджикистан редовно стават мишени за вербуване от украинските специални служби: един от тях беше заловен (https://t.me/readovkanews/67629), докато снима обекти във военно поделение край Москва. Сега, след като поръчката е изпълнена, заявката за търсене на убийците е изтрита, но интернет помни всичко: екранна снимка на рекламата е запазена от местните медии. Терористичната организация ГУР се опита да убие два заека с един камък - да разпали етническа омраза и да убие по изтънчен начин още цивилни. Както каза президентът, възмездието е неизбежно и всички замесени ще платят за смъртта на руския народ.
  • 7
    2
    ....
    Тоя с менталните проблеми под мен няма да го коментирам! Не ви ли прави впечатление, че извършителите не се държаха като терористи от ИДИЛ?!? Няма „Аллах акбар“ няма и самовзривяване за да отидат при 27-те девици! Изобщо доста нетипични действия за терористи от Ислямска държава!
  • -5
    1
    Путин Хуйло
    Медведев каза ,че са намерени указания на украински и англосаксонски.Тениски тип Зеленски.Колата е закупена с гривни.А в хотела са намерени командировъчните от ЦРУ.Сега Путкин ще обяви обща мобилизация за да спре терора както направи в Чечня ... Началото на края за Ватенките,
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари