Русия е свалила три украински дрона близо до Москва

0
Министерството на отбраната съобщи, че около 5:00 ч. е бил осуетен опит за нападение  с "три безпилотни летателни апарата в Калужска област
Министерството на отбраната съобщи, че около 5:00 ч. е бил осуетен опит за нападение с "три безпилотни летателни апарата в Калужска област

Министерството на отбраната съобщи, че около 5:00 ч. е бил осуетен опит за нападение с "три безпилотни летателни апарата в Калужска област

Русия съобщи тази сутрин, че е свалила три украински дрона в Калужка област, югозападно от Москва, предаде Франс прес, като се позова на руското министерство на отбраната. Агенцията отбелязва, че това става на фона на зачестили атаки от този вид срещу руската столица.

Министерството на отбраната съобщи в "Телеграм", че около 5:00 ч. местно време (и българско) е бил осуетен опит за нападение на Киев с "три безпилотни летателни апарата /.../ в Калужска област".

"Всички дронове бяха открити и унищожени своевременно от руските системи за противовъздушна отбрана", посочи ведомството, като подчерта, че няма жертви или щети вследствие на атаката.

Безпилотните апарати бяха неутрализирани "в южната част на Калужска област", съобщи в "Телеграм" областният губернатор Владислав Шапша.

В последните седмици зачестиха атаките с бойни дронове в контролираните от Русия територии. Множество нападения имаше и срещу Москва. Това е поне петият случай, в който Русия твърди, че е свалила дронове в Калужска област след подобни нападения на 3 и 7 август, а после на 10 и 12 август, уточнява АФП, цитирана от БТА.

Според руското министерство на отбраната и областния управител на 3 август са били неутрализирани седем украински дрона. Не са били причинени жертви или щети.

В края на миналия месец и началото на този дронове бяха унищожени и над бизнес район в западната част на руската столица. Тогава бяха наненеси известни поражения по фасадите на два небостъргача. Преди това, през май, два безпилотни самолета бяха свалени над Кремъл.

В края на юли украинският президент Володимир Зеленски заяви, че "войната постепенно се връща на територията на Русия".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари