Андрей Райчев: Привържениците на Луковмарш са много опасни

0
Луковмарш трябва да се забрани, коментира социологът
Луковмарш трябва да се забрани, коментира социологът Видео: БНТ

Коментари по темата: Луковмарш и манифестирането на езика на омразата днес направиха в студиото на предаването "Плюс това" социологът Андрей Райчев, режисьорът Адела Пеева и публицистът Иван Стамболов-Сула.

В студиото на "Плюс това" социологът Андрей Райчев коментира, че привържениците на Луковмарш са латентно много опасни.

Андрей Райчев - социолог: Трябва ли да се забрани Луковмарш? Отговорът е много прост - трябва, защото в Конституцията пише това е забранено. Значи, Конституцията категорично забранява това. Тоест - продават книга на Хитлер, това е забранено. Ходиш и размахваш тия свастики, затова се лежи. Трябва ли държавата да използва сила? Отговорът ми е - не. В момента, като лекар говоря пред операция, ако резнем, само ще го увеличим. Туморът е малък и трябва да не го пипаме. Защото - ти го вадиш, обаче разсейките отиват.
Иван Стамболов - публицист: По-скоро съм склонен да се съглася с господин Райчев, че забраната, репресията и контранатискът само ще втвърди обекта на натиска, ще го мобилизира. Докато не пречи и не създава някакви проблеми, няма смисъл да бъде забраняван.

В студиото на "Плюс това" Адела Пеева, автор на филма "Да живее България", в който, по думите ѝ, се виждат объркани българи, се обяви против езика на омразата.

Адела Пеева - режисьор: Моят филм няма да свърши със свършването на Луковмарш, там се говори за генезиса, там това е една моментна снимка на нашето общество, което е тръгнало напред с нашите деца по някакъв път, който не води надобре.

Адела Пеева смята, че обществото постъпва грешно, че говори за Луковмарш само като дойде денят, в който се провежда. Според нея трябва да се говори сериозно за явлението и след Луковмарш.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари