Аналена Бербок ще се бори за поста на Меркел

0
За 40 години Зелената партия в Германия за първи път издига кандидат за канцлерския пост
За 40 години Зелената партия в Германия за първи път издига кандидат за канцлерския пост Снимка: ЕПА / БГНЕС / архив

От създаването си преди 40 години, Зелената партия в Германия за първи път издига кандидат за канцлерския пост - това е съпредседателката на партията Аналена Бербок.

Съпредседателката на Зелената партия в Германия Аналена Бербок ще се кандидатира за канцлерския пост на предстоящите през септември парламентарни избори в Германия. Нейната кандидатура бе подкрепена от 98,5 процента от участниците в партийния конгрес. Бербок благодари за поддръжката, определяйки резултатите от гласуването като израз на солидарност, пише Дойче Веле.

Зелените в Германия издигат за първи път кандидат за канцлер от създаването на партията преди 40 години. Конкуренти на Бербок в надпреварата за поста са кандидатът на консерваторите Армин Лашет и кандидатът на Социалдемократическата партия Олаф Шолц.

Приоритетите на Бербок

Аналена Бербок е привърженичка на прекратяването на въгледобива, за което в Германия като срок е определена 2038-а година. Освен това тя е против завършването на газопровода "Северен поток-2" и иска забрана за полетите на кратки разстояния.

Изборите за Бундестаг са на 26-и септември. В момента Зелените разполагат с 67 от 709-е парламентарни мандата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари