Аналена Бербок: Лудите идеи на руския президент да окупира Украйна не се осъществиха

0
Министърът на външните работи на Германия Аналена Бербок призова светът да се подготви за факта, че пълномащабна война в Украйна може да продължи повече от една година
Министърът на външните работи на Германия Аналена Бербок призова светът да се подготви за факта, че пълномащабна война в Украйна може да продължи повече от една година Снимка: ЕПА / БГНЕС / архив

„Лудите идеи на руския президент да окупира Украйна не се осъществиха”, отбелязва Аналена Бербок

Министърът на външните работи на Германия Аналена Бербок призова светът да се подготви за факта, че пълномащабна война в Украйна може да продължи повече от една година, информира NOVA

Висшият германски дипломат бе скептичен за възможността за постигане на примирие.

„Трябва да се настроим, че тази война може да продължи с години, тъй като, за съжаление, руското правителство не се отказва от фиксидеята да подчини Украйна и нейните жители“, коментира Бербок в интервю за Bild am Sonntag.

„Въпреки цялото страдание трябва обаче да помним: лудите идеи на руския президент да окупира Украйна не се осъществиха в най-кратки срокове. Смелостта на украинците и международните доставки на оръжия доведоха до факта, че руските войници не можаха да разопаковат парадните си униформи за победа. Ще направим всичко това никога да не стане факт", добави тя.

Според Бербок примирието между Украйна и Русия може да бъде постигнато „много просто: когато Путин най-накрая спре да бомбардира невинни хора и изтегли танковете си”: „Путин може да нареди това във всеки момент. Той нападна Украйна. Следователно той може да спре във всеки момент и да сложи край на страданието”, е нейното мнение.

Бербок подчертава и че до 24 февруари е направено всичко възможно с дипломатически средства да се предотврати избухването на войната, но Путин не зачел тези усилия и „вече половин година унищожава Украйна”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    8
    niki
    Американнските цървули Путин им удари първия ден 84 обекта подготвени за американски бази и сега реват на умряло курвите хамерикански
  • -7
    7
    Бай дъни яко
    Абе Анална Бербюк.Виждам че защитаваш Русия.Забрави ли че България си беше напъхала запалена руска пиратка в гащите.И тя гръмна. 1989 и изчезна и Н.Р.Б и С.С.С.Р.Много мощен взрив.Мой съвет Не сядай върху запалена руска пиратка Пази си задните части от Русия По добре си намери момче да те почеше там дето те сърби.
  • 5
    6
    ^^^^
    Тази кръшна мома да си гледа тенджерите и тиганите, вероятно и това не умее. И като говори за подчинение, не би трябвало да забравя че собствената и държава е подчинена. Символ на това е британският контингент в Германия. Той е малочислен, но има символично значение, че Германия е изгубила световната война и е на каишка. Бабето на отбраната им и то кърти мифки. Ближете задниците на англосаксонците и обвинявайте за всичко Путин. Урсула, британската идиотка дето щеше да натиска някви бутони... по тъпи елити никога не е имало,да не изброявам всички, нарочно избират такива кукли, да им дърпат конците както искат.
  • 2
    5
    ники
    Е ще постойте на студено цървули
  • 1
    4
    АНАЛНА берб0K
    Лудите управници на германия са американски представители, плюещи Русия ежедневно, но насъскват германо-арабското население на германия да не се къпе, да намалява консумацията на електроенергия и изпраща тонове оръжие за усрайна! Пращат тонове оръжия за усрайна, а лицемерно говорят Русия да не прави нищо с усрайна! А защо лудата германия праща тонова оръжия за усрайна, като хем иска войната да спре, хем праща оръжия за усрайна?!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари