Американски изтребители Ф-35 кацнаха в база "Граф Игнатиево"

1
Това е продължение на мисията за охрана на въздушното пространство на България от НАТО
Това е продължение на мисията за охрана на въздушното пространство на България от НАТО Снимка: Getty Images / архив

Американски изтребители Ф-35 са кацнали в авиобаза "Граф Игнатиево" като продължение на мисията за охрана на въздушното пространство на България от НАТО

Съобщението е на Съюзническото въздушно командване на НАТО в Туитър. В съобщението не се посочват броя самолети, допълва БНР.

В края на май трябваше да приключи мисията на четири нидерландски Ф-35 у нас. Но в съобщението се набляга, че американските изтребители са се присъединили към мисията на Нидерландия.

Пред националното радио министърът на отбраната Драгомир Заков посочи, че има "много процедури, които позволяват презгранично използване на Air Policing, така че има много варианти".

И че „България ще продължи да бъде подпомагана. Няма да бъде оставена".

В съобщението на базираното в база Рамщайн, Германия, командване се посочва, че разполагането на американски Ф-35 у нас изпълнява "мисия на дълъг обсег до България в подкрепа на дейностите на НАТО за бдителност на източния фланг".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари