Военновъздушните сили на България и САЩ ще участват в съвместна тренировка

0
В тренировката ще участват изтребители МиГ-29
В тренировката ще участват изтребители МиГ-29 Снимка: БГНЕС / архив

В тренировката ще участват изтребители МиГ-29

Военновъздушните сили на Република България ще участват утре, 2 ноември, в съвместна тренировка с Военновъздушните сили на САЩ в рамките на дейностите на НАТО за повишена бдителност.

По време на съвместната тренировка изтребители МиГ-29 от авиобаза Граф Игнатиево ще изпълнят задачи по ескортиране на съюзнически военни въздухоплавателни средства и осигуряване на прикритие и безопасно въздушно пространство за действие на сили и средства от Bomber Task Force 24-1 (BTF 24-1), съобщиха от Министерството на отбраната.

Мисиите на Bomber Task Force са рутинни операции по целия свят, които демонстрират ангажимента на САЩ за колективна отбрана чрез участие в съвместни операции и учения с партньори и съюзници.

Съвместната тренировка ще осигури възможност за надграждане на подготовката на българските пилоти и ще потвърди готовността на Военновъздушните сили на Република България да противодействат на всякакви военни заплахи и да допринасят за гарантиране на сигурността и стабилността в региона в рамките на колективната отбрана на НАТО.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари