Американка подобри рекорда на Гинес за най-дълга женска брада

1
Ерин се е отказала от рутинната си практика да се бръсне три пъти дневно
Ерин се е отказала от рутинната си практика да се бръсне три пъти дневно

Ерин се е отказала от рутинната си практика да се бръсне три пъти дневно

Мичиганчанка е отгледала най-дългата женска брада на света, след като се отказала от рутинната си практика да се бръсне три пъти дневно, в един от най-новите рекорди на Гинес.

38-годишната Ерин Ханикут е успяла да си отгледа рекордната 30 см. брада главно защото има синдром на поликистозните яйчници, съобщиха от „Книгата за рекорди на Гинес“, предаде Dariknews.

Състоянието причинява хормонален дисбаланс и - наред с други неща - може да доведе до прекомерен растеж на косата. В случая на Ханикут последният симптом ѝ е позволил да получи титлата "жива жена с най-дългата брада в света", без да приема никакви хормони или добавки.

"Бръсненето, епилацията и използването на продукти за премахване на окосмяването са били начините, по които Ханикут се е опитвала да укроти брадата си, когато тя е започнала да расте, след като е навършила 13 години", се казва в съобщението на Гинес. "Сигурно съм се бръснала поне три пъти на ден", споделя тя пред организацията, която е известна с това, че поддържа база данни с над 40 000 световни рекорда.

Ханикут поддържа този начин на живот през целия си тийнейджърски и зрял път. Тя в крайна сметка губи част от зрението си и започва да се чувства "уморена от бръснене". Затова започна да си отглежда брада по предложение на съпругата си Джен.

Рекордът е поставен на 8 февруари 2023 г. в Каро, Мичиган, като Ерин отнема отличието от 75-годишната Вивиан Уилър, се казва в уебсайта на Гинес. Брадата на последната е била с дължина 25,5 см.

Синдромът на поликистозните яйчници не е единственият проблем на Ханикут, свързана със здравето ѝ. Долната половина на единия ѝ крак е ампутирана, след като тя развива бактериална инфекция по време на престой в болница за лечение на травма на крака.

Кракът на Ханикут е гангренясал, когато тя решава да ампутира половината от крайника преди около пет години. Съобщава се, че тя е казала на лекарите си, че "ще се справи с това" и ще продължи напред.

В съобщението на Гинес се посочва, че Ханикут е продължила напред, въпреки че оттогава е претърпяла и инсулт, предизвикан от високо кръвно налягане. Ханиктът разказва как епизодът towa лишил от централното зрение.

"Но пък имам перфектно периферно зрение", казва Ханиут в коментарите си.

Ерин смята, че е успяла да се отърси от негативните чувства, свързани с изтощителните ѝ здравословни проблеми, тъй като по време на изпитанието е "запазила позитивен поглед към живота". Тя твърди, че лекарите всъщност са ѝ казали, че ще се излекува по-бързо, ако се придържа към позитивното мислене.

"Нещото, което ми помогна да преживея загубата на крака, очите и всичко останало, честно казано беше, че имах резервиран круиз", казва тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Бай Дън
    Сега ще звънна на посолството, за да включат тази борбена жена в редиците на ПП-ДБ, за да могат и вашите туземци да станат малко по културни и толерантни!
  • 5
    1
    Dfghhj
    Стига сте показвали тези американски гнусотии!!Не виждате ли как копират нашите така наречени тинейджери!!!!!Сега остава и момичетата да тръгнат с бради!!!Супер!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари