Алея на занаятите и павилион за сувенири ще привличат русенци на кея

9
Предлагат да има и места за продажба на фреш, както и дребни пакетирани изделия и напитки
Предлагат да има и места за продажба на фреш, както и дребни пакетирани изделия и напитки Снимка: Общински съвет - Русе

Предлагат да има и места за продажба на фреш, както и дребни пакетирани изделия и напитки

Община Русе ще привлича русенци и гостите на града на кея с алея на занаятите с 6 павилиона, места за продажба на фреш, дребни пакетирани изделия и напитки, както и павилион за сувенири

Това предвижда изработената нова обща схема на зона „Крайбрежна“. Предложението ще бъде гледано на предстоящата декемврийска сесия на Общинския съвет.

Към схемата са разработени специфични правила, свързани с поставянето на преместваемите обекти. Идеята е, развитието на кея като приятно място за отдих на русенци, както и популяризирането на град Русе като притегателна туристическа дестинация на речния туризъм.

Новите павилиони следва да притежават индивидуален дизайн, с подбор на материали като дърво, метал, стъкло и други, характерни за парковата среда. Над местата за консумация няма да се разрешава монтиране на покрити конструкции (навеси). Допуска се разполагането на сенници само тип „чадър“ или „тента“ със сгъваемо текстилно покритие. Няма да бъде разрешено приготвяне на открито на храна и скарова продукция.

Предложената схема е приета от разширен състав на Общинския експертен съвет по устройство на територията (ОЕСУТ) с Протокол № 23, Решение № 1/23.11.2022 г. Изразеното особено мнение на същия ОЕСУТ е съобразено с настоящето предложение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    7
    Русенец
    Това можеше да го реализирате на онази част от кея, която е под мола на болницата, а не всички да се гъчкат на единственото облагородено парче ивица, под хотел Рига.
  • 11
    6
    До 3.
    Да дойде циганията - виенско колело, стрелбища, захарен памук и много, ама много чалга...
  • 16
    5
    daskal
    Няма да е лошо да махнат уредите за мъчение и да ги заменят с нормални ергономични пейки.
  • 17
    4
    221
    И да засадят най-после нови дървета в най-широката част .Има там тревни площи в които трябва да има дървета .И то от високи и трайни видове. Колкото и бавно да растат,по-добре късно ,отколкото никога. А на крайбрежната по тротоара към реката кога?През лятото там ,ако някой върви,трябва да е готов да припада на тези тротоари
  • 10
    3
    Димитрова
    Трябва да има постоянно ВИЕНСКО колело и Въртележка за децата като в големите европейски градове.Изобщо трябва да се оживи кея дори едни пуканки няма.!!!!!!!!!!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари