Алекси Кесяков: "Зона 30" е световна практика, а ние се мъчим да я въведем от 10-12 години

1
По думите му 30 километра е допустимата скорост, над която повредата на човешкото тяло нараства
По думите му 30 километра е допустимата скорост, над която повредата на човешкото тяло нараства Видео: NOVA

По думите му 30 километра е допустимата скорост, над която повредата на човешкото тяло нараства

Зона 30” е световна практика. От 10-12 години се мъчим да я въведем. И сега реакцията е веднага „Как 30 километра в населеното място?”. Тя се въвежда извън активните магистрали, там, където живеят хората. Влизайки в нея – вътре има достатъчно инфраструктурни решения, които ограничават бързото шофиране. „Зона 30” има във всички европейски градове".

Това заяви по NOVA експертът по пътна безопасност Алекси Кесяков. По думите му 30 километра е допустимата скорост, над която повредата на човешкото тяло нараства.

Той коментира и предложението младите водачи да шофират с придружител. „Когато говорим за ПТП-та винаги нещастията отиват в семейството. Затова може би семейството трябва да заема по-голяма роля. Готвим децата за много други неща – плащаме уроци за езици, математика. А като че ли искаме шофьорският курс да мине по-леко. Придружителят в колата е по френски модел. Той обаче също трябва да премине обучение, за да знае какво да прави", посочи експертът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    русенец
    " Придружителят в колата е по френски модел. Той обаче също трябва да премине обучение, за да знае какво да прави", посочи експертът." Стига глупости! Аман от експерти! Накарайте съдебната система и пътната полиция най-сетне да заработят и всичко ще се оправи. 30 километрови зони в ЕС има в жилищните квартали и около училищата, САМО там! Ако направим основните булеварди с 30 километра в час максимална скорост няма да спечелим нищо, а и шофиращите както си искаш ще продължат да си карат както си искат!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари