Александър Симов: Европейският съюз се държи като обезумял войнолюбец

0
Изказването на президента, че Украйна настоява да води тази война е следващото безумие на Радев, коментира Веселин Стойнев
Изказването на президента, че Украйна настоява да води тази война е следващото безумие на Радев, коментира Веселин Стойнев Видео: NOVA

Изказването на президента, че Украйна настоява да води тази война е следващото безумие на Радев, коментира Веселин Стойнев

За българската политика с вкус на Русия, за изказванията на президента, за пилона на Рожен - коментар в „На фокус” по NOVA на Александър Симов от БСП и политическия анализатор Веселин Стойнев.

„Изказването на президента, че Украйна настоява да води тази война е следващото безумие на Радев. На Рожен той даде всичко от себе си. Абсолютно безобразие е да кажеш, че Украйна настоявала за тази война. Той какво иска - да стане управител на Източна Румелия ли, когато България бъде нападната по същия начин”, попита Стойнев.

„Искам да отбележа една особена ирония. 2/3 от хората, които сега яростно нападат Радев, съм убеден, че са гласували за него за президент през 2021 г. Според мен Радев става жертва на своята двойствена позиция. На Запад говори едно, в България поддържа друга риторика, защото знае, че тук хората разсъждават по различен начин”, е мнението на Симов.

Политикът от БСП подкрепя тезата на президента, че „конфликтът няма военно решение”. „Моето лично мнение, че наистина е абсурдно в цялата ситуация, когато казваш, че си за мир, да ти се стоварват, и да казваш, че ти си хибриден рицар, дирижиран от Кремъл”, допълни Симов.

Стойнев контрира, че през годините от БСП и от президента не е чул как си представят мира. „Защо нито веднъж не им хрумна да призоват Путин да спре да праща оръжия и нови войски в Украйна, след като е „за” деескалация на въоръженията, да спре да взема дронове, с които бомбардира блокове със семейства. „Ние сме за мир”… Ами и аз съм „за” това утре да изгрее Слънцето”, подчерта анализаторът.

„За мен е много романтично да кажете „Украйна трябва да победи”. Как побеждава Украйна и какви са параметрите на победата? Ние до утре може да си говорим с тези клишета. Европейският съюз, възникнал върху идеята за мира, се държи като някакъв обезумял войнолюбец”, посочи Симов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари