Александър Николов: В цяла Европа има криза с цените на тока

0
"България продължава и ще става все по-устойчив член на ЕС, което означава, че няма как у нас да поддържаме много ниски цени”, това заяви на брифинг министърът на енергетиката
"България продължава и ще става все по-устойчив член на ЕС, което означава, че няма как у нас да поддържаме много ниски цени”, това заяви на брифинг министърът на енергетиката Видео: NOVA

В цяла Европа има криза с цените на тока, заяви министър Александър Николов

Държавата предлага още мерки заради високите цени на тока. Това стана ясно по време на брифинг в Министерството на енергетиката, предаде NOVA.. По думите на министър Александър Николов всички предложения подлежат на обсъждане в Министерския съвет, както и на допълнителни дискусии по темата.

„Срокът за компенсации се удължава от декември до края на първото тирмесечие на 2022 г. Целта е да обхванем най-тежкия период, който предстои с най-висока консумация на енергийни ресурс”, заяви Николов.

В предложенията ще бъдат включени и потребителите на природен газ на регулирания пазар.

„Компенсациите от месец декември нататък ще се изчисляват спрямо реална борсова цена от ден напред за месец юли. Това ще рече 185 лв. на мегаватчас. Това е базата, от която се тръгва”, съобщи още той.

„В цяла Европа има криза с цените на тока. България продължава и ще става все по-устойчив член на ЕС, което означава, че няма как у нас да поддържаме много ниски цени”, заяви министърът на енергетиката.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари