Александър Николов: Цената на заместващия газ е с 10% по-висока, отколкото в договора с Русия

0
Министърът обясни, че цената на природния газ в България в месеците до юли има пряка връзка с анекса, подписан към договорите ни с Азербайджан по времето на служебното правителство
Министърът обясни, че цената на природния газ в България в месеците до юли има пряка връзка с анекса, подписан към договорите ни с Азербайджан по времето на служебното правителство

"Цената на газа, за който страната ни е подписала договор, за да се подсигурят необходимите количества в момента, е с 10% по-висока, в сравнение с цената при валиден договор с "Газпромекспорт"

Това заяви пред Би Ти Ви министърът на енергетиката Александър Николов.

Сравнението за 30-те процента по-висока цена следваше да стъпва на следните условия: Ако се изпълняваше договора до последния ден от страна на „Газпромекспорт“, каква щеше да бъде цената; и след неизпълнение каква е цената“.

Министърът на енергетиката: България може да се раздели с руския газ

Министър Николов обясни, че цената на природния газ в България в месеците до юли има пряка връзка с анекса, подписан към договорите ни с Азербайджан по времето на служебното правителство.

Вредата от тези анекси, от началото, от разписването им, от пропуснати ползи, сравнено с цена на доставка, която е възможна за „Булгаргаз“ е над 370 милиона евро“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари