Алек Болдуин даде показания, след като по погрешка застреля кинооператорка

1
Убитата операторка е родена в Украйна, израснала е в съветска военна база, учила е журналистика в Киев и филмово изкуство в Лос Анджелис. Била е обявена за изгряваща звезда
Убитата операторка е родена в Украйна, израснала е в съветска военна база, учила е журналистика в Киев и филмово изкуство в Лос Анджелис. Била е обявена за изгряваща звезда Снимка: Getty Images

Все още няма повдигнати обвинения срещу кинозвездата Алек Болдуин. Той застреля по погрешка кинооператорката и рани режисьора на новия филм, в който се снима

Алек Болдуин е произвел няколко изстрела с реквизитно оръжие, което е трябвало да бъде заредено с халосни патрони. В момента на стрелбата обаче куршум или шрапнели са поразили двама души от екипа. Според някои съобщения в пистолета е имало боен патрон. По случая се води разследване, 63-годишният актьор вече е дал показания, предаде БНТ.

Убитата жена е операторът Халина Хътчинс, на 42 години. Тя е родена в Украйна, израснала е в съветска военна база, учила е журналистика в Киев и филмово изкуство в Лос Анджелис. Била е обявена за изгряваща звезда.

Това е последното ѝ селфи дни преди да бъде убита. Международната гилдия на кинематографистите нарече смъртта ѝ съкрушителна новина и ужасна загуба.

Раненият режисьор е 48-годишният Джоел Соуза. Той е изписан от болницата. Снимките на уестърна "Ръст" в ранчо в района на Санта Фе се спрени. Алек Болдуин е и съпродуцент на филма, в който играе ролята на Харланд Ръст - разбойник, чийто внук е осъден за убийство и който бяга с него.

Социалните мрежи бяха залети от послания на съчувствие от страна на кинотворци. Туит публикува и Шанън Лий - сестрата на Брандън Лий, чиято нелепа смърт напомня случая в Санта Фе.

"Нашите сърца са със семействата на Халина Хътчинс и Джоел Соуза и всички замесени в инцидента. Никой не трябва да бъде убит на снимачна площадка", каза тя.

Синът на майстора по бойни изкуства Брус Лий - Брандън, загина при стрелба с реквизитен пистолет по време на снимки през 93 година. Официалното заключение тогава е, че става дума за нещастен случай.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари