Албанският премиер: ЕС трябва да спре натиска върху Сърбия за санкции срещу Русия

0
Такива санкции не са възможни, защото без Русия Сърбия не може да оцелее
Такива санкции не са възможни, защото без Русия Сърбия не може да оцелее

Такива санкции не са възможни, защото без Русия Сърбия не може да оцелее

Албанският премиер Еди Рама изрази безпокойство от руското влияние в страната, но същевременно показа разбиране към позицията на Сърбия по отношение на Русия, съобщи информационният портал Екзит.

В интервю за австрийския вестник "Пресе" Рама определи руското влияние като "потенциална опасност за региона ни", "защото в част от Балканите Русия традиционно има силно влияние". "Това е особено вярно за Сърбия, Черна гора, Северна Македония и Република Сръбска в Босна и Херцеговина", каза албанският премиер.

Той допълни обаче, че не трябва да се оказва повече натиск върху Сърбия да наложи санкции срещу Русия.

"Такива санкции не са възможни, защото без Русия Сърбия не може да оцелее. Освен това правителството и президентът Александър Вучич не биха оцелели политически при санкции срещу Русия. Сърбия вече зае позиция. Не трябва да забравяме, че Белград вече гласува три пъти срещу Русия в ООН. Това е голяма изненада", каза Рама.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари