64 процента от сръбските граждани са против въвеждането на санкции срещу Русия

1
Почти една трета от сръбските граждани обаче очакват новият кабинет "сериозно" да обмисли въвеждането на санкции
Почти една трета от сръбските граждани обаче очакват новият кабинет "сериозно" да обмисли въвеждането на санкции Снимка: БТА

Почти една трета от сръбските граждани обаче очакват новият кабинет "сериозно" да обмисли въвеждането на санкции 

Почти две трети от сръбските граждани са против въвеждането на санкции срещу Русия, съобщи белградската агенция Бета, цитирана от БТА.

Евентуалното въвеждане на санкции срещу Русия не биха подкрепили 64 на сто от сръбските граждани, докато 16 на сто от анкетираните са за хармонизиране с ЕС по този въпрос. 

Проучването, проведено от агенция Фактор плюс, също показва, че една пета от анкетираните нямат мнение по въпроса, което според директора на тази агенция Владимир Пеич показва, че противопоставянето на санкциите "не е безусловно".

"Често се казва, че 80 на сто от гражданите са против въвеждането на санкции срещу Русия, но трябва да сме точни. Има нюанси в отговорите. Цели 20 на сто от гражданите не са за, но не са и против и тяхното мнение може да бъде повлияно от определени обстоятелства“, каза Пеич.

Проучването показва още, че 30 процента от гражданите вярват, че новото правителство на Сърбия няма да въведе санкции срещу Русия, 20 процента смятат, че такова решение е сигурно, а 18 процента, че е „малко вероятно“, докато почти една трета очакват, че новият кабинет "сериозно" ще обмисли въвеждането на санкции Русия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари