Актуализират глобите за вдигане на шум в Русе

3
Пенчо Милков: Слагат разни ауспуси за да звучи малкия двигател като голям
Пенчо Милков: Слагат разни ауспуси за да звучи малкия двигател като голям

Слагат разни ауспуси за да звучи малкия двигател като голям

Това нещо трябва да се спре от движение незабавно. Реално тук контролът е изцяло на МВР. Надявам се в следващите месеци да има повече патрули по улиците и това нещо да се контролира. Това заяви кметът на Русе Пенчо Милков.

Всички общински съветници се обединиха на днешната сесия около идеята санкциите в община Русе за неспазване на тишина през различно време на денонощието да бъдат актуализирани. Досега те бяха в размер от 20 до 100 лева и се налагаха по преценка според имотното състояние на нарушителя. Основен проблем, който бе отчетен, бе за ниска ефективност на събираемостта на тези глоби.

За да може обаче общината да санкционира автомобили и мотори, които тормозят русенци, е необходимо да има заповед на министъра на МВР, с която да се вмени и на Общинска полиция да извършва контрол за тези нарушения. Проверките трябва да са съвместни с представители на РЗИ. Основната полза е, че ще може да се издава принудителна административна мярка и въпросното МПС ще може да бъде спряно от движение, заяви председателят на Общинския съвет и вносител на предложението Иво Пазарджиев, предаде Русе Медиа.

Дискусията, която се оформи, постави въпроси, свързани с липсата на т.н. шумомери. Предстои да се обсъди дали общината може да отдели средства и целесъобразно ли е инвестирането в такава техника. Налаганите наказания на евентуалните нарушители трябва по някакъв начин да се отнасят и към собствениците на съответния имот, в който е установен нарушителят, т.е. ангажимент към спазване на обществения ред да имат не само въпросните наематели.

Повдигнат бе и въпросът, свързан с ефективността и финансовата издръжка на създаденото звено Общинска полиция. Кметът на Русе Пенчо Милков заяви, че реалната сума за издръжка на звеното от 6 човека възлиза на около 300 000 лева и е необходимо увеличаването му с поне още няколко човека.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    5
    Несериозната община !
    Над 20 пъти ви се обаждам за силна музика и 20 пъти не изпратихте една патрулка не е дошла !!!
  • 12
    4
    Лъскача
    Ама верно сте големи тъпаци русенци щом се хващате за пореден път на гола кука да кълвете пенчова! Когато реализира нещо от начало до край като хората тогава се радвайте и аплодирайте! Апък ако толкова сте доволни изберете си го пак, зер сте свикнали.
  • 6
    3
    Кучкар
    Кучето Бъбъл е добре скъпи. Твойта кучка как е?
  • 20
    2
    Бай Колю
    Най-после нещо да свършите. Остава и да го реализирате. Уличните хулигани, които са прекалили със сериала "Бързи и яростни" трябва да знаят, че не може да тормозят русенци с бараките си.
  • 18
    1
    Стефан
    Най-после нещо смислено в тази област. От години пиша за проблема на Общината и МВР, но ефект няма.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари