МВР глобява масово "състезателите" в Русе

0
МВР: Проверки се правят в светлата и тъмната част на денонощието
МВР: Проверки се правят в светлата и тъмната част на денонощието

Днес, в Заседателна зала на Община Русе се проведе втора работна среща на тема „Проблеми, във връзка с вдигането на шум и рисково шофиране от моторни превозни средства в урбанизираните територии на Община Русе“. На срещата присъстваха г-жа Наталия Кръстева - зам.-кмет „Комунални дейности“, председателят на Общински съвет – Русе - чл.кор. д.т.н. проф. Христо Белоев, зам. областният управител на Област Русе – г-н Валентин Колев, директорът на дирекция „Обществен ред и сигурност“ – г-н Спасимир Димитров, общински съветници, представители на окръжна прокуратура, ОД на МВР и РИОСВ.

От ОД на МВР увериха, че проверки се осъществяват в светлата и тъмната част на денонощието, а резултатите от контрола вече са факт. На срещата бяха докладвани предприетите мерки за овладяване на проблемната ситуация. Старши комисар Теодор Атанасов представи справка, относно установените нарушения, във връзка с провеждането на специализирани полицейски операции за установяване на нарушителите – водачи на автомобили и мотоциклетисти, извършващи нерегламентирани състезания, нарушаващи тишината на територията на община Русе. От нея стана ясно, че са регистрирани общо 86 нарушения, от които на 78 лица са съставени актове, а на 8 – фишове. Най-много са регистрираните нарушения за водачи, нарушаващи шума, респективно Наредба 4 на Община Русе – 34 на брой; регистрираните водачи без гражданска отговорност са 12, а 16 са извършителите на други нарушения, включително рисково управление на МПС. Справката е за периода 29-ти юли – 31-ви август 2016 г.

Организирано е присъствие на полицейски постове по главните улици на града, които са с предпоставка за осъществяването на гонки. В светлата част на денонощието инспектори спират автомобили и извършват проверки по установения ред. Предвид положителните резултати от установяването на контрола, проверките ще продължат.

По време на срещата бяха обсъдени възможности за внедряване на специализирана методика за измерване на шума и беше внесено и предложение за активното включване на граждани, медии и организации, които да сигнализират за нарушителите, което ще спомогне тяхното идентифициране. Установена беше необходимост за допълнителен контрол и на пунктовете за технически прегледи на автомобили. В последваща среща ще се търси съдействие от народните представители, ще се дискутира нормативната база и евентуалното внасяне на предложение до Министъра на транспорта, във връзка с регулирането на пунктовете за проверка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари