Акция по почистване в Караманово

0

Повече от тридесет души се включиха в акцията за почистване и освежаване на Караманово.

Сред ентусиастите бяха служители на кметството под ръководството на кмета Бисер Блажев, ученици и преподаватели от ОУ „Христо Ботев“ и служители на НЧ „Светлина“.

В навечерието на първия учебен ден проведохме акция за почистване и  обновяване на родното място. Инициативата е част от националната кампания „Да изчистим България“. Всички участници се включиха с голям ентусиазъм и резултатите са налице“, сподели секретарят на читалищното настоятелство Петя Герасимова.

Районът около училището направо придоби нов облик – почистени от отпадъци са градинките  и зелените пространства, оградата е изцяло боядисана. Оградните пана на читалищния салон също са прясно боядисани. Участниците в акцията напълниха девет чувала с боклуци, а за освежаване на оградите са изразходвани 20 кутии с блажна боя.

Убеден съм, че всеки, който се включи в почистването ще продължи да се грижи за чистота на района. Надявам се, че примерът ще се окаже заразителен и за останалите жители на населеното място. Поддържането и опазването на чиста природа е не само задължение, но и гаранция за по-добър живот“, заяви кметът на Караманово.

Ентусиастите са категорични, че инициативата за облагородяване на родното място и превръщането на Караманово в по-добро място за живеене ще се превърне в традиция, която ще се поддържа по няколко пъти през годината.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари