Акциите на "Левски" пристигнаха в София

0
Васил Божков ще обяви новия собственик
Васил Божков ще обяви новия собственик

Мажоритарният пакет от акциите на футболния "Левски" вече пристигна в България, вече е пристигнал в България, съобщиха от пресслужбата на компанията на Васил Божков "Нове холдинг".

Един от най-богатите българи е в Абу Даби от края на януари, у нас срещу него има повдигнати 11 обвинения.

В информацията на "Нова холдинг" се казва, че в сряда (13 май) сутринта Божков ще обяви кой ще е новият собственик на "Левски" и защо.

''Във връзка с предстоящото прехвърляне на собствеността на контролния пакет акции на ПФК "Левски" бихме искали да ви уведомим следното: Акциите пристигнаха днес, 12 май, на територията на България. Утре в 8.00 часа г-н Васил Божков ще обяви официално кой ще бъде новият собственик на мажоритарния дял, както и подробностите около решението си и къде ще бъде извършено предаването им, планирано за 9.00 часа на същия ден", гласи съобщението.

Формално собственик на "Левски" е Георги Попов, който държи 86.6% от акциите. Двамата с Божков са в ОАЕ, откъдето България иска екстрадирането им.

В началото на годината управляващите промениха закона за хазарта и така забраниха частните лотарийни игри, включително "Национална лотария" на Божков. Компанията с талоните на късмета бе спонсор на "Левски". Така парите към "сините" секнаха. По-късно държавата отне лиценза и на "Еврофутбол". Според финансовото министерство, лотариите на Божков 5 г. са плащали по-малко такси на държавата. Самият бизнесмен обясни в петък пред bTV, че е консултирал хазартния си бизнес само с финансовия министър Владислав Горанов .

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари