Акрапович е уволнен, Любо Пенев се завърна на "Армията"

0
В името и за благото на ЦСКА той е получил „картбланш“ да действа
В името и за благото на ЦСКА той е получил „картбланш“ да действа Снимка: БГНЕС

Любослав Пенев е новият треньор на ЦСКА.

Досегашният наставник на Царско село заменя на поста босненеца Бруно Акрапович. Изненадващата треньорска смяна бе потвърдена от официалния сайт на "червените".

Любо Пенев отново застава начело на "армейците"

"Рокадата е продиктувана от неудовлетворителното представяне на тима в битката за титлата и призовите места срещу преките конкуренти. От началото на пролетния полусезон ЦСКА лъкатуши в изявите си, а на самия терен обликът, качеството на игра и резултатите на отбора не са убедителни", съобщават "армейците".

"За новото си завръщане на “Армията” Любослав Пенев е бил убеден от главния мениджър на клуба Стойчо Стоилов. Тъй като в момента собствениците на клуба продължават да осигуряват коректно бюджета, но са се дистанцирали от оперативната власт и кадрова политика, именно Стоилов е инициирал промяната и поел отговорност, че Пенев е най-подходящият и правилен треньор да бъде начело на армейците. В името и за благото на ЦСКА той е получил „картбланш“ да действа. При създалата се ситуация от „Царско село“ са уважили желанието на своя досегашен наставник. Още от утре Любослав Пенев започва работа с тима в подготовката му за първия сблъсък от полуфиналите за Купата на България срещу Лудогорец на 7-ми април", допълват от "Българска армия".

Бруно Акрапович пое ЦСКА миналия ноември и води клуба в общо 16 мача, в които записа 11 победи, 2 равенства и 3 загуби. "Червените" сериозно подобриха представянето си под ръководството на бившия треньор на Локомотив Пловдив, като най-впечатляваща бе победата над Рома с 3:1 у дома в мач от груповата фаза на Лига Европа. "Армейците" записаха и равенство при гостуването си на румънския Клуж, а в турнира за Купата на България Акрапович класира тима за полуфиналите след победи над Ботев Ихтиман, Черно море и Ботев Враца. Макар и да подобри представянето на отбора в Първа лига, загуби от Лудогорец и Берое в последните седмици отдалечиха ЦСКА на девет точки от "орлите", които са убедителни лидери в класирането.

От своя страна в последната година Любослав Пенев водеше тима на Царско село, като през миналия сезон успя да му осигури оставане в Първа лига, а през тази кампания "царете" се представят много солидно и все още имат шансове да се преборят за участие в първата шестица в плейофната фаза на първенството. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари