Видял си нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Dunavmost.com заедно с кратък текст - лесно е!

Стани репортер - тук може да ни изпратите ваша снимка или видео материал Изпрати репортаж

Ако не си българин, този клип не е за теб!

8
Една майка обяви война на закона
Една майка обяви война на закона

Аз, Валя Тодорова, застанах зад адв. Златина Хаджинапайотова, която обяви ''война на институциите''.

Тя сформира група в интернет, която вече има 10 хиляди съмишленици, заедно с които решихме да покажем недоволството си от политиката на страната спрямо българското дете и работещия родител на 1-ви май от 11:00 часа.

Основния протест ще бъде в София пред Парламента, но своевременно има организирани такива в Ямбол, Стара Загора, Свиленград, Варна, Германия, а вече и при нас в Русе.

Следвайки ценностите заложени в конвенцията на ООН за правата на децата, Конституцията на Република България и действащата нормативна уредба, ние настояваме, както във всички отношения трябва да има реципрочност, така и правителството да демонстрира уважение към българския родител и детето му, защото нашите деца ще продължат да изграждат и пазят прекрасната ни държава. Това е ''различния'' протест с основен призив: ''Време е институциите да заработят в полза на гражданите си''.

Ние няма да се молим, Ние няма да говорим, а малко след 11 часа на 1-ви май, облечени в черно, ще обявим 1-минутно мълчание с църковна свещ в ръка, която ще положим пред Парламента и общините в съответните градове в знак на вече ''погребаното'' бъдеще на нашите и вашите прекрасни деца, което държавата постигна с дискриминационната си политика спрямо тях и нас.

Митинга ще бъде подкрепен и от българите по света. Лично аз смятам, че българският народ подкрепя каузата, тьй като видеото, в което адв. Хаджипанайотова обяви официално протеста събра 1 милион гледания и 20 000 хиляди споделяния в социалната мрежа само за първите 3 дни.

Нека този път докажем, че медиите НЕ са инструмент на политически партии и интереси. Дано този път чуят българския родител, който ''обявява война на закона'', а не на управляващата власт.

Ако има съвест, ако нашите избраници искат да докажат, че не са кукли на конци и не са пионки на нечии чужди интереси, и искат България да съществува и след 50 год., нека като един истински родител се застъпят за ''своите деца'', които им гласуваха доверие.

Народ не моли, а повелява.

Автор: Валя Тодорова
(Автор: Валя Тодорова - Dunavmost.com не носи отговорност за авторството на изпратените материали.
Материалите от секцията "Русенски репортери" се публикуват без редакционна намеса от екипа на Dunavmost.com)

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари