Акад. Лъчезар Трайков оглави Съвета на ректорите

0
Втори по брой гласове е ректорът на Русенския университет проф. Христо Белоев
Втори по брой гласове е ректорът на Русенския университет проф. Христо Белоев Снимка: БГНЕС

Втори по брой гласове е ректорът на Русенския университет проф. Христо Белоев

С 26 гласа, получи от колегите му ректори, ректорът на Медицинския университет в София изпревари двамата си конкуренти.

Втори по брой гласове е ректорът на Русенския университет проф. Христо Белоев - 13.

Трети е ректорът на УНСС проф. Димитър Димитров - 4.

Акад. Трайков наследява на поста ректора на Софийския университет проф. Анастас Герджиков, който беше кандидат за втори мандат, но гласуването на 13 май отреди той да получи 24 гласа "за" срещу точно 24 - "против" при необходими му 25 гласа подкрепа.

Днешното заседание се проведе в УНСС.

Съветът на ректорите е съвещателен орган с ключова роля при преговорите с институциите за формирането на политиката във висшето образование и отстояването на интересите на висшите училища.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Инфо.БГ
    Ура, с по-малко от една трета от подалите гласове на изборното събрание на Съвета на ректорите, трактористът на ДТ-54 и орач на наклонени ниви, докторът хонорис кауза на почти всички азиатски университети и на страната Киригизия с връх на планина с името на Путин, световно непознатият за западните университет измислен капацитет на РУ и БАН (да ти имам и БАН, щом този и е ха-кадемик) Ристето, верен приятел, на П.Н. - мумиев, се хвали в социалните мрежи, че бил избран за зам.-председател на Съвета на ректорите, разбирайте партийно определен. Е, жалко, че една година още му остава от мандата за рекктор на РУ-то.
  • 3
    1
    Браво
    Поадравления за академик Лъчезар Трайков за поста Председател на Съвета на ректорите! Щеше да бъде пълна подигравка с висшето образование в България, ако беше натъкнем на този пост павликенският тъп и корумпиран цървул. Не че не беше подигравка номинацията му. Че го пишат и втори бил при гласуването. Втори, но с два пъти по-малко гласове. Чакаме да разследват далаверите му с финанси и академични длъжности и научни степени.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари